Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napokon át ingyen ittuk a világ egyik legdrágább ásványvizét, és ezt akár te is megteheted

Az Evian ásványvíz világszerte a legnépszerűbb sztárok kedvence, de egy kis leleménnyel hétköznapi emberként ingyen is hozzájuthatunk.   

Igyekvő, tudatos vásárlóként környezetvédelmi okokból igyekszünk minél kevesebb palackozott ásványvizet fogyasztani, de az Evian sztorija mellett nem lehet elmenni szó, kóstoló és egy kis kutakodás nélkül, főleg ha az ember a névadó városkában jár. Az itthon is viszonylag könnyen beszerezhető ásványvizet borsos ára miatt lényegesen kevesebb helyen emelhetjük le a boltok polcairól, mint átlagos társait, de kíváncsiak voltunk, mi lehet a népszerűségének az oka.

Evian-les-Bains egy francia város neve, ami a csodás Genfi-tó partján fekszik. A vizes cég székháza festői környezetben, egy üvegfalú irodaházban található a tóparton, nem messze a forrástól. De ne szaladjunk ennyire előre. Inkább ugorjunk vissza az időben egészen 1789-ig.

Mert minden 1789-ben kezdődött, amikor Lessert márki hosszabb időt töltött Cathac úr birtokán Evian-les-Bains-ban, és naponta fogyasztotta a vendéglátójának kertjében található forrásból származó vizet. A kitartó vízivásnak hála, megszűntek a márki veseproblémái, és tulajdonképpen ez tette a forrást ismertté, hiszen onnantól fogva mások is előszeretettel alkalmazták a vízkúrát gyógycélokra. 1878-ban már a Francia Orvosi Akadémia is elismerte a forrás vizének gyógyító hatását, innen pedig már szinte egyenes út vezetett a világsikerhez és a sztárok hűtőjéhez.

A havas Alpokból származó gleccservíz külünleges tisztaságát az évmilliók alatt kialakult geológiai rétegek való utazásnak köszönheti. Ezek a kőzetek természetes szűrőként tisztítják meg a vizet. Érintetlen és szennyeződésmentes lesz a végeredmény, amiről naponta 20 különböző helyről vett vízminta elemzésével győződnek meg a szakemberek.

Természetesen mi sem hagyhattuk ki, hogy egyenesen a forrásból kóstoljuk meg a híres vizet.

Őszinték leszünk: számunkra nem volt se jobb, se rosszabb, mint egy átlagos forrásvíz bárhol a nagyvilágban, bár a csinos környezet és a múltban gyökerező Evian-sztori segített, hogy amikor először belekortyoltunk, azt érezzük, hogy most valami nagyon fontos történik.

Tetszik vagy sem, de mindannyian ügyes marketingesek áldozatai vagyunk, de nincs ezen mit szégyellni.

Kicsit elidőztünk a forrás mellett, és jó volt látni, hogy bár estefelé voltunk ott, a helyiek kis kannákkal és műanyag palackokkal felszerelkezve folyamatosan járnak a kúthoz, hogy otthonra is jusson a jóból.

A vízivás gyógyhatás nélkül is hasznos, van is 10 jó tippünk, hogyan veheted rá magad arra, hogy napközben többet igyál.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Ez maga a mennyország: itt a személyre szabható Magnum!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!