Enzsöl Balázs édességei mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Enzsöl Balázs nevéhez hűen angyali desszerteket készít, és főleg mirror-glaze technikával dolgozik. Nézzétek meg, ahogy a tükörsima desszertgolyóba belevágja a kését!

"A cukrászat viszonylag későn talált meg, eredetileg közgazdásznak készültem, majd a hadseregben szolgáltam [...], aztán eljött a nap, amikor úgy éreztem, nekem a cukrászat az igazi szenvedélyem, és elindultam Angliába, hogy szó szerint legalulról kezdve beküzdjem magam az éttermek világába. 2004-ben mosogatóként kezdtem [...] 2016-ban Barcelonába költöztem, ahol Albert Adrià Hoja Santa nevű Michelin csillagos éttermébe vettek fel cukrászfőnöknek" - írja weboldalánEnzsöl Balázs profi cukrász.

Enzsöl Balázs

Instagramját követve viszont azt vehetjük észre, hogy azóta sem állt meg, itthon (is) tartózkodik mostanság, többek közt cukrász-továbbképzéseket tart, sőt, a Kreinbacher éttermének desszertjeit is ő álmodja meg.

Külön adalék, hogy az országban elsőként ő kezdett dolgozni a tavalyi év egyik kuriózumának számító rózsaszín csokival. Például alkotott belőle egy ilyet:

Nézegessétek Instagramját - legtöbb desszertje mirror-glaze technikával készült, tükörsima szépség:

Ezeket láttad az ízHUSZÁR magazinon?

6 ok, ami miatt a skandináv lakások a legszebbek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?