palócleves

Ez lesz életed palóclevesének receptje

A palócleves nemcsak finom, hanem laktató egytálétel is, amit muszáj egyszer kipróbálnia mindenkinek. Ráadásul saját szájízre szabható, így készítheted ürühúsból, marhából, bárányból vagy sertéshúsból is.

Nosalty

5 budapesti étterem palóclevesét ajánljuk az esős őszi napokra

A századeleji anekdota szerint a századelőn a nagy író, Mikszáth Kálmán azt kérte a Gundelek atyjától, hogy olyan levest tálaljon fel neki, amely a magyar konyha minden zamatát magában foglalja. A történet közismert, a „legnagyobb palócnak” kedveskedve a Gundel Étterem falai között megszületett a palócleves, amely azóta sem merült feledésbe. Sőt. A kifőzdéktől a kockás abroszosokon át a fine dining éttermekig étlapon tartják a szakácsok.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.