Az év utolsó napjára igazi ünnepi menüvel készültünk: egy isteni, szerencsehozó magyar fogást, egy krémes majonézes salátát és egy ütős koktélt hoztunk nektek mára.
Bár egyelőre igencsak borsos áron, de megjelentek az első újkrumplik is a piacokon – közeledik hát a friss és könnyed krumplis fogások szezonja. Az újkrumpli egyik legjobb kiegészítője a petrezselyem, ám cikkünkben további nagyszerű párosítási lehetőségeket mutatunk hozzá.
Ki ne szeretné a majonézt, ezt az egyszerű, házilag is elkészíthető, krémes szószt, ami mindent annyival finomabbá tesz? Az biztos, hogy mi imádjuk, pláne ebben a pofonegyszerű újburgonya-salátában. (x)
Hogyha a szem a lélek tükre, a bőr valószínűleg az egészségé. Számtalan olyan egészségügyi probléma és betegség van, amit az arcbőrünk alapos vizsgálatával könnyedén felismerhetünk.
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!
A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?