Így készíts egyszerűen majonézes salátát, ami főételként és köretként is megállja a helyét

Ki ne szeretné a majonézt, ezt az egyszerű, házilag is elkészíthető, krémes szószt, ami mindent annyival finomabbá tesz? Az biztos, hogy mi imádjuk, pláne ebben a pofonegyszerű újburgonya-salátában. (x)

Majonézt készíteni nagyon egyszerű házilag, igaz, igényel némi alkarmunkát, ha kézi habverővel dolgozunk. A tökéletes állag titka, hogy a mustárt viszonylag az elején hozzáadjuk, az olajat pedig lassan, csak egy vékonyka sugárban csurgatjuk hozzá. Lehet persze mindenfélével fűszerezni a majonézt, ám mi most maradtunk a sztenderd sónál és fehér borsnál, a végén pedig egy kevés citromlével egyenlítettük ki az ízeket. Egyébként, ha nagyon nincs időnk, érdemes kipróbálni a botturmixos majonézt is, ami potom 30 másodperc alatt elkészül. Az egyetlen lényegi különbség, hogy utóbbiba egész tojás szükséges.

A majonézes újburgonya-saláta receptjét ITT találod

Mivel még szezonja van az újburgonyának, mi most ezt szemeltük ki a saláta főszereplőjének. Olívaolajjal, újhagymával és sóval-borssal fűszereztük, majd sütőben aranybarnára sütöttük - ezt a lépést akár szabadtéri grillen is kivitelezhetjük. A salátába került még friss újhagyma, jó adag petrezselyem és blansírozott zöldbab is, tálaláskor pedig főtt tojással díszítettük, hogy a proteinlöket is meglegyen.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Címlapról ajánljuk