A dinnye idén a megszokottnál korábban érte el a szezonális minimálárat, a nem várt hőség ugyanis rossz hatással volt a termésre. Így innentől kezdve már csak drágulásra lehet számítani a nyáron.
Hatalmas veszteséget szenvedett több magyar dinnyetermelő is, a megtermelt gyümölcsök nagy részét ugyanis nem tudták eladni. A probléma okai nagyon sokszínűek, ezért nem lesz egyszerű megoldást találni rá.
Egyre több szupermarketben kapható a nyári szezon legnépszerűbb gyümölcse, a görögdinnye. A két-három hónapig tartó dinnyeszezon alatt egy átlag magyar 12 kilogrammot fogyaszt dinnyéből, idén viszont nem feltétlenül számíthatnak nagy akciókra a vásárlók.
Ugyan kicsit megkésve, de mégis beindult a hazai dinnye szezonja. A vásárlók most már egyre gyakrabban találkozhatnak magyar gyümölccsel, főleg egy bizonyos áruházlánc kínálatában. Az árak egyelőre a megszokott módon alakulnak.
Ahány ház, annyi vadas... Ám a tökéletes vadasból nem hiányozhat a minőségi hús, a finom zöldségek, no meg a mustár. Mutatjuk a mi kedvenc receptjeinket!
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!