7 házi kiskifli, amit azon melegében megkívánsz
A bolti kifli egyre borsosabb áron kerül a kosárkánkba, épp ezért süssük meg otthon a saját házi változatunkat! Több is jut, tudjuk is mi van benne, hajrá!
NosaltyA bolti kifli egyre borsosabb áron kerül a kosárkánkba, épp ezért süssük meg otthon a saját házi változatunkat! Több is jut, tudjuk is mi van benne, hajrá!
NosaltyFelejtsd el az íztelen, színtelen áruházakban kapható kifliket és készítsd el otthon a saját omlós tésztájú, pihe-puha verziódat! Most mutatunk pár receptet, ami ebben lesz segítségedre!
NosaltyVannak itt édesek: dióval, mákkal vagy lekvárral töltve, de sósak is, amelyek sajtot, sonkát vagy egyszerűen csak egy magos szórást kaptak. Mindegyik kifli, mindegyik kunkorodik, és mindegyik kiváló csemegének bizonyulhat karácsony előtt, alatt és után.
NosaltyA sósak, a sósak, milyen finomak tudnak lenni! A sajttal szórtak, a szezámosak, a virslisek és a töltöttek mind el tudnak kényeztetni. Persze nem kell hozzájuk ünnepi alkalom: egy egyszerű hétköznapon is elkészülhetnek. Miért is ne?
NosaltyA kifli nagyon sok formát ölthet, és most nem a reggelire vett tejes, nosztalgikus, sós péksüteményre gondolunk, hanem az édes kiflikre. És míg természetesen ezeket is ehetjük reggelire, mégis a helyük egy délutáni tea vagy kávé mellett van.
NosaltyA házi péksüteménynél semmi sem finomabb, és akkor az illatokról nem is beszéltünk...süsd meg hétvégén a család kedvenc vajas, sajtos vagy paprikás kiflijét!
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.