Igazi sztárparádé az év horrorfilmjében, ami kifigurázza a fine dining...
Gasztrohorror? Nevezhetjük így? A Menü című filmet vagy imádni, vagy utálni fogod, de közömbös biztos nem maradsz.
NosaltyGasztrohorror? Nevezhetjük így? A Menü című filmet vagy imádni, vagy utálni fogod, de közömbös biztos nem maradsz.
NosaltyA közelgő adventi időszak rohanását, stresszét enyhítheti az esti mozizás. Összegyűjtöttünk pár gasztronómiával is egybefonódó, ajánlott alkotást.
NosaltyOdavagy a főzésért, és mellette még a moziért is rajongsz? Akkor pont te vagy az, akit keresünk! Nyereményjátékunk keretében most páros belépőt nyerhetsz a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek című filmre, ami egyesíti a mozizás és a konyhaművészet szenvedélyét.
NosaltyHiába a tűpontos látás, a Netflix új tortás műsorában még a legélesebb szemű versenyzők is csak megtippelni tudják, süti-e vagy nem, amit eléjük tesznek.
NosaltyLáttunk már túlterhelt és kiégett séfeket a vásznon, de ilyen korhű és plasztikus alkotás aligha született még. 92 perc feszültség, vágás nélkül, rendkívül pontos színészi játékokkal. Ez a Forráspont.
Pákozdi NóraA gasztronómiai tematikájú filmekkel Dunát lehetne rekeszteni, de az igazán jók halmaza már sokkal kisebb. Mi a helyzet a sorozatokkal? Azokkal, amik nem főzős vetélkedők, vagy dokumentumsorozatok? A HBOGO-n található Foodie Love egy ízletes és érzelmes minisorozat, amit bátran ajánlunk a kuckózósabb estékre.
Pákozdi NóraMegnéztük A boldogság íze (A taste of Hunger) című gasztronómiai szálra fűzött dán drámát, ami bravúros fényképezéssel, kellemes alakításokkal és feszültséggel kalauzol a fine dining éttermek kulisszái mögé. Akik speciális késhasználatról vagy ízkombinációkról moziznának, inkább maradjanak a Chef’s Table-nél, viszont a skandináv tempó értői szeretni fogják.
Pákozdi NóraA hatalmas húsvéti lakoma után nincs is jobb, mint bekuckózni a kanapéra, és megnézni egy szuper filmet. Összegyűjtöttük nektek azokat a gasztro témájú mozikat, amik feldobják majd a hosszú hétvégén az estéiteket!
Liptai LillaHogyha a szem a lélek tükre, a bőr valószínűleg az egészségé. Számtalan olyan egészségügyi probléma és betegség van, amit az arcbőrünk alapos vizsgálatával könnyedén felismerhetünk.
Kremmer MagdiSzégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!
Rosanics PetraA Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!
NosaltyA mai menü tele lesz olyan fogásokkal, melyben helyet kapnak a tavasz csodás alapanyagai.
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
A görögdinnye az egyik legkedveltebb gyümölcs, de vannak, akik jobb, ha módjával és óvatosan fogyasztják.