fesztivál

Komoly témákat boncolgató filmekkel vár ez a fesztivál

Magyarországon élő bevándorlók megélései, döntés előtt álló pap, magyar női testépítők, dél-indiai zsidó közösség, kuvasz reneszánsz, ózdi fodrászat és rengeteg izgalmas téma és helyszín kerül a látóterünkbe a 19. Verzió Filmfesztivál magyar filmjeiben. A fesztivált november 8-án L. Ritók Nóra nyitja meg a Trafóban. A nyitófilmben megismerkedhetünk két Harkivból menekült ukrán tizenévessel, akik iskola után rajzfoglalkozásokat tartanak ukrán menekült gyerekeknek.

Nosalty

Balaton Wine & Gourmet – itt a veszprémi gasztroünnep teljes...

A balatoni régió gasztronómiájának jelentős szereplői várják szeptember 29. és október 2. között Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet látogatóit. A kiállítók mellett a négy nap során összesen mintegy félszáz izgalmas program: Michelin-csillagos séfek és japán mesterszakács élményétkezései, bor, sake, whiskey, cava és jerez mesterkurzusok és vezetett kóstolók, borszakmai élménysátor, nagyszínpadi étel- és italbemutatók, valamint többek között a két vendégország, Japán és Spanyolország kulturális és kulináris programjai, kimono-show, taiko dobkoncert, flamenco előadás, paella- és sushishow.

Hirdetés

13 mesés szeptemberi gasztroprogram a bor és az őszi ízek...

A rekkenő hőség és az egész héten át tartó nyári fesztiválok után sem maradunk gasztronómiai programok nélkül! A követező pár hétvége számos páratlan lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, Budapesten és vidéken egyaránt mindenki talál majd magának olyan fesztivált, amire érdemes kilátogatni.

Nosalty

Háromnapos összművészeti programmal ünnepli a főváros Nádas Pétert

Szeptember 30. és október 2. között Budapest több helyszínét is bevonó programsorozattal tiszteleg Nádas Péter munkássága és életműve előtt a Budapest Brand és a Jelenkor Kiadó. A háromnapos fesztivál igazi összművészeti élményt kínál: az irodalmi vonatkozású események mellett zenei, színházi, képzőművészeti, sőt, gasztronómiai tematikájú programok közül is válogathatnak az érdeklődők. Az eseményt a Nosalty is támogatja. (x)

Hirdetés

Címlapról ajánljuk

További cikkek