Megvan az időpont! Ifjú séftehetségekkel vár az idei Gourmet Fesztivál

Idén június elején kerül sor a legjelentősebb hazai gasztroeseményre: június 2-4. között a Millenáris ismét megtelik ételekkel, italokkal, kiállítókkal, előadókkal és az új generáció minden lendületével. Bizony, a Gourmet Fesztivál 2023-ban is megannyi izgalommal vár!

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food, nemzetközi konyhák és különböző italok a sörökön, borokon, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

Idén sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál a fesztivál: ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról.

Tavaly az „Örökség” témáját jártuk körül, idén viszont a jövőre fókuszálunk, hiszen jól látható már egy új generáció, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat

– mondta Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője.

Az idei fesztiválon az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje, Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának „legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett.

Számos izgalmas program várja majd az érkezőket

Ott lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide „Év Fiatal Séfje” díját (ezzel az elismeréssel az új generációt díjazza a nemzetközi gasztrokalauz), és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punkzenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez. A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós - író - műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.

A Gourmet szokásos, de továbbra is rendkívülinek mondható étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is.

Elővételes jegyek, a kiállítók listája és minden egyéb információ elérhető itt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...