Milliószor megcáfolták már, hogy hülyeség a mondás, miszerint ha hat óra után vacsorázunk, hízni fogunk. Ennek ellenére igenis számít, hogy milyen időközönként mit eszik az ember.
„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!
Előfordulnak olyan helyzetek a konyhában, amikor érdemes a „kisebbik rosszat” választani, ez pedig határozottan jellemző egyes ételek újramelegítésére. Nézzük, mikor jobb a hideg, mint a széttrancsírozott meleg.
Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.
Egy új kutatás szerint még a robotokkal való érintkezés is pozitívan hat a mentális egészségünkre. De mi minden történik a testünkben az emberi érintés hatására?