7 aranygaluska, ami belül puha, kívül cukros-diós-kérges
Készen állsz a puha, édes galuska-gömbökkre, melyeket aranyszínű sodóval öntöttek nyakon? Akkor imádni fogod a ropogós külsővel és a lágy belsővel bíró aranygaluskáinkat!
NosaltyKészen állsz a puha, édes galuska-gömbökkre, melyeket aranyszínű sodóval öntöttek nyakon? Akkor imádni fogod a ropogós külsővel és a lágy belsővel bíró aranygaluskáinkat!
NosaltySzem nem marad szárazon a mai menünktől! Kerüljön az asztalra egy őszies zellerkrémleves körtével, egy finom tejfölös-sajtos csirkemell és egy klasszikus, pihekönnyű aranygaluska.
NosaltyHétvégén ráérősen süthetünk a konyhában, így egy vérbeli klasszikusra, az aranygaluskára esett a választásunk. Ne hagyjátok ki, imádni fogjátok!
NosaltyEgy klasszikus magyaros finomságra vágysz? Akkor készítsd el mindannyiunk nagy kedvencét az aranygaluskát! A cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom csak rád vár!
NosaltyHúsvét alkalmából ismét kalácssütésre adtam a fejem, ráadásul nem akármilyen fonott szépség készült a konyhában: ha elöljáróban annyit mondok, hogy kívül ropogós, belül álompuha, csupa dió, és sodó is kerül rá, onnan már könnyű kitalálni a végeredményt?
Lakos BenedekElérkezett a nagy nap: itt van a szenteste, ami igen különleges menüt kíván. Készítsünk lazaclevest, egészben sült csirkét és aranygaluskát.
NosaltyCsodás gombóclevessel indítunk, ami a tárkonytól ízletes, majd egy ízletes libacombot sütünk, míg eljutunk a mennyei desszertig, az aranygaluskához.
NosaltyVannak olyan édességek, amelyek elmaradhatatlan kísérőkkel járnak: az aranygaluska például nem lenne ugyanaz a kötelező vaníliasodó nélkül. A diós kelt tészta örökké együtt akar lenni a krémmel, ezért létrehoztam egy receptet, amelyben soha többé nem kell elválniuk egymástól.
Lakos BenedekA kedvenceitek szuper puha, mennyei variációkban. Rengeteg selymes sodóval.
NosaltyPihe-puha tészta, dió, mák, meggyszósz vagy éppen vaníliasodó? Rengeteg módon el lehet készíteni az aranygaluskát, jöjjenek a kedvenceitek:
NosaltyAdunk a kalóriáknak, de ezt a menüsort megéri követni: tartalmas leves után laktató, omlós hús vár, a nap fénypontja pedig egyértelműen az aranygaluska lesz.
NosaltyHa nemzeti ünnep van, akkor a magyaros konyha is előtérbe kerül. Főzzünk egy jó adag csirkepörköltet, brassóit, süssünk palacsintát, de akár egy fazék töltött káposzta is asztalra kerülhet a tökéletes aranygaluska kíséretében.
NosaltyAz aranygaluskával nem lehet mellélőni, nem kell hozzá semmilyen jeles alkalom, hogy elkészítsük. Minden nap tökéletes! Mutatunk mákos, diós, arany, ezüst, sőt még bronz verziót is!
NosaltyEgy kis dió minden süteményt megbolondít, a következő finomságokat pedig még hétköznap sem nehéz összedobni.
NosaltyElolvadunk a cukiságtól, olyan aranyos a kétéves kis szakács, miközben a konyhában sütöget.
NosaltyEgy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.
NosaltyKevés olyan egyszerű fogás létezik a világon, mint a rakott karfiol. De mi nemcsak azért kedveljük, mert gyorsan elkészül, hanem azért is, mert különféle módon lehet variálni.
NosaltyAz aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
Mint a legtöbb kerti fát, cserjét és bokrot, a csodás illatú és kinézetű orgonát is meg kell néha metszeni, hogy igazán egészséges legyen, és kertünkben is pompásan mutasson.
Indítsuk az ebédet egy könnyed, de laktató szárzellerkrémlevessel, amit kövessen szaftos, tunkolható, paradicsomos-babos csirkeragu, a sort pedig almavajjal csavart csigák zárják.