Zöld mandula

Ezen a képen: Zöld mandula

Leírás

A mandula Ázsiában őshonos olajos, csonthéjas gyümölcs. A telítetlen zsírsavak egyik legjobb forrása, vitaminokban, ásványi anyagokban, illetve fehérjében gazdag. Értékes aminosavakat és növényi rostokat tartalmaz. Az éretlen, még zöld színű mandulát is felhasználhatjuk a konyhában, de csak addig, amíg mind a héja, mind a magja annyira puha, hogy át tudunk szúrni egy tűt rajta. A zöld mandula savanykás ízű, amit só vagy cukor hozzáadásával ellensúlyozni lehet. A zöld mandulát felhasználása előtt alaposan meg kell mosni és bolyhos szőrét le kell dörzsölni. Magyarországon általában cukorba forgatva édesség készül belőle, de kiváló alapanyaga likőrnek is.

Mikor vegyem

A mandula az őszi hónapokban válik éretté, így zöld mandulát az ezt megelőző időszakban találhatunk, de az érés fokozata fajtánként változó lehet.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek