Szárított fűszerpaprika

Szárított fűszerpaprika

Leírás

Nagyszüleink még lecsíptek egy paprikát a füzérről és beletördelték a levesükbe, pörköljükbe, vagy szószos egytálételükbe. Ma inkább díszítésként, jelképként jelenik meg a csodás paprikafüzér boltokban, piacon, éttermekben, konyhákban. Ami nem változott: a fűszerpaprika – legyen csípős vagy édes – a magyaros ételek elkészítésének elengedhetetlen kelléke maradt. Napjainkban leginkább őrölt változatát használjuk, fogyasztjuk. Az ételek gusztusos, piros színét és kellemes csípős fűszerhatását adja. A legjobb fajták Szegedről és Kalocsáról származnak, ahol paprikaőrlő malmokban állítják elő. A paprika csípős ízét a kapszaicin vegyület okozza, amely megtalálható számos más fűszerben is. A paprikát kezdetben borspótló fűszerként használták a XVIII. század végén, majd az 1831. évi kolerajárvány idején megelőző gyógyszerként terjedt el. Ezt követően először az alföldön vált ismertté mint a pörköltalap elengedhetetlen kelléke.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Száraz helyen

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!