Májgombóc

Ezen a képen: Májgombóc

Leírás

A májgombóc egy általában csirke-, vagy sertésmájból készülő levesbetét, amelyet adhatunk akár csirkéből, akár zöldségből készült levesekhez. Májgombóc kapható félkészen, fagyasztott formában, ennek alapvető összetevői: máj, ivóvíz, zsemlemorzsa, hús, búzakenyér, pirított hagyma, búzaliszt, szójaliszt, étkezési só, tojáspor, élelmi rost, emulgeálószer, fűszerek. A májgombócot elkészíthetjük otthon is máj, tojás, hagyma, szikkadt zsemle, petrezselyem, illetve só, bors felhasználásával, de tehetünk bele egy kis búzadarát, vagy éppen majorannát is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben/mélyhűtőben.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek