Istengyalulta tök

Istengyalulta tök

Leírás

Nagyon kevesen ismerik ezt a tökfajtát. Az istengyalulta tök nevet azért kapta, mert ezt a tököt nem kell legyalulni, ugyanis főzés után szálaira esik szét. Ritkán látni ilyen tököt piacon, de ha valaki venni akar, akkor a héját nézze meg, mert keménynek kell lennie. Szinte kopognia kell, akkor érett. Belül a magok fekete színűek. Nagyon finom főzelék készülhet belőle.

Mikor vegyem

Az első kisebb fagyok beálltakor (november) szokták betakarítani. Rövid szárral együtt kell levágni. Egész tavaszig eltartható.

hogyan tároljam

Fagymentes helyen kell tárolni.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?