Fűszerpaprikamag-olaj

A fűszerpaprika magjából sajtolt étkezési olaj. Színezettsége attól függ, hogy a magok préselésekor mennyi paprikadarab kerül közéjük. Sokrétűen felhasználható: sütéshez, főzéshez, salátaolajként, pácoláshoz, színezéshez, utóízesítéshez, díszítéshez, halászlébe, pörköltbe és minden magyaros ételbe, amelybe fűszerpaprika kerül. Előnye, hogy úgy adja az ételekhez a paprika ízét és színét, hogy közben biztosan nem ég meg. Zsiradék helyett is használható. Gazdag linolsavban (omega-6) és többszörösen telítetlen zsírsavakban, tartalmaz luteint és zeaxantint, amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez és a látás védelméhez. A- és E-vitaminforrás, magas antioxidáns (pl. γ-tokoferol) és karotinoid tartalmú. Érdemes hidegen sajtolt készítményt venni belőle, hogy értékes beltartalmát ne veszítse el. A bátrabb szakácsok akár a fűszerpaprika helyettesítőjeként is kipróbálhatják.
Bármikor.
Közvetlen napfénytől védve, szobahőmérsékleten, lezárt üvegben. ;
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
97.292 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Nátrium
2 mg
Kalcium
1 mg
Vas
0.56 mg
E vitamin
14.35 mg
Kolin
0.3 mg
K vitamin
60.2 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
13.808 g
egyszeresen telített zsírsav
72.961 g
többszörösen telített zsírsav
10.523 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.56 mg
Nátrium
2 mg
szénhidrát
vitaminok
Kolin
0.3 mg
E vitamin
14.35 mg
K vitamin
60.2 µg
A háton lévő kis zsírpárnákat eltüntetni nem éppen a legegyszerűbb feladat, de szerencsére van egy gyakorlat, mely segítségünkre lesz.
NosaltyMit szólnál, ha azt mondanánk, hogy a drága bolti mosószereket simán leválthatod egy nulla forintból készített házi változatra?
NosaltyBüszkék lehetünk magunkra, ugyanis a magyar gasztronómia van annyira híres, hogy külföldön is foglalkoznak vele. Persze nem mindig zökkenőmentes az ételek és azok receptjeinek átvétele: gyakran becsúsznak fordítási bakik, nézzük, melyek ezek!
Lakos BenedekTudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.
A mai menüvel mindenki jóllakik, sőt lehetséges, hogy még vacsorára is marad valamelyik mennyei fogásból.
Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?