Zsíros palacsintának nevezte a balatoni lángost az utazós blogger

A tejfölös-sajtos lángost és a húsmentes töltött káposztát (az meg mi?) is kipróbálta egy híres kanadai blogger, aki hazánkon kívül egész Kelet-Európát végig ette.

Kristen Sarah, aHopscotch the Globe utazási oldal alapítója néhány hete Kelet-Európába látogatott, hogy megnézze Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország látványosságait, és megkóstolja a nemzeti ételeiket. A kanadai blogger a Balatonnál lángost eszik, ami szerinte egy "forró olajban kisütött zsíros palacsintára" hasonlít leginkább. A blogger azt is megjegyzi, hogy laktóz- és gluténérzékeny, de ennek ellenére megkóstolja az ételt.

"Az új dolgok kipróbálásához szenvedni kell" - mondja Kristen, aki a kóstolás után egy újabb édességhez, a tölcséres tortához hasonlítja a savanykás, sós ízű lángosunkat.

Íme a videó a kóstolóról, a magyar rész 5:10-nél kezdődik:

A lángosozás után Kristen a budapesti Napfényes vegán és vegetáriánus étterembe is ellátogatott, ahol húsmentes töltött káposztát fogyasztott, miután vegán étrendet követ.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Mégis ehető a magyar hal!

Eddig azon gondolkoztunk, melyik fehérbort nyissuk ki a halhoz - de az első Hekkelberg Gasztro-randevún kiderült, hogy, a hal a sörrel még jobban csúszik!  

Dacota

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!