Zsíros deszka még sosem volt ennyire menő és gyönyörű

Ez történik, amikor a kortárs művészet találkozik a gyerekkor klasszikus retró uzsonnájával – két világ egy kenyérre kenve, szemet gyönyörködtető eredménnyel. Paprikadesign zsíros deszkán.

Picit sem mindennapi, és számunkra is figyelemre méltó művészeti projektbe botlottunk a neten: az egri Vizuális Művészeti Intézet Média és Design Tanszékére készült geometrikus zsíros deszkákról muszáj volt írnunk!

"Az Ellentétek lakomája geometrikus minták sorozata zsíroskenyérre, paprikaporral felszórva. A projekt címe abból a kontrasztból ered, amely a "precíz" grafikák és a zsíroskenyerek amorf, nem feltétlen vonzó esztétikuma között jön létre" - így ír projektjéről, az Ellentétek lakomájáról (Feast of Contradictions) Sebestyén Boér, alkotó.

Sebestyén Boér (via)

Ha a zsíros deszkára gondolunk, egyértelműen visszarepülünk a gyerekkorba, a nagyihoz vagy a sulis napközibe, esetleg a nyaralóba, a két strandolás közt bevágott uzsonnákig:

hanyagul, lehetőleg vastagon szelt fehér kenyér, rajta olcsó zsír, lila- vagy vöröshagymaszeletek és a kötelező őrölt piros paprika.

Sebestyén Boér (via)

A Kádár-korszakot idéző szocialista emlékfoszlány - ami, meg kell hagyni, a mai modern gasztronómia palettáján is megtartotta és kiérdemelte helyét - sosem volt még ennyire trendi, kortárs és gyönyörű.

Sebestyén Boér (via)

Nézegessétek Sebestyén Boér geometrikus paprikamintázatait a hanyag, amorf formájú zsíros kenyereken, és élvezzétek a kettősséget!

Sebestyén Boér (via)
Sebestyén Boér (via)
Sebestyén Boér (via)

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásaink voltak.

Még több képet itt találsz!


Még több gasztrotartalom erre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek