Zöldségpuding - a gyerek is imádni fogja

A te gyermeked is állandó harcban áll a zöldségekkel? Ha igen, akkor irány a konyha, készítsd el a brokkoli- vagy sárgarépapudingot, és láss csodát: béke van!

Brokkoli-és répapuding (1 éves kortól)

Hozzávalók

Brokkolipudinghoz

  • 50 dkg brokkoli
  • 3 dkg vaj
  • 1,25 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • csipet őrölt bors
  • csipet őrölt szerecsendió
  • só ízlés szerint

Sárgarépapudinghoz

  • 50 dkg sárgarépa
  • 4 dkg vaj
  • 1,25 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • csipet őrölt bors
  • csipet gyömbérpor
  • 1 ek citromlé
  • só ízlés szerint

Tejszínmártáshoz

  • 5 dl tejszín
  • csipet őrölt bors
  • 1 ágacska rozmaring
  • 1-2 csipet só

Elkészítés

  1. A brokkoli virágát rózsáira szedjük. Vastag szárát megszabadítjuk a külső fás résztől, és azt is feldaraboljuk.
  2. Teflon serpenyőben vajjal és kevés vízzel megpároljuk. Amikor megpuhult, áttöltjük egy fazékba, és hozzáadva a tejszínt még forralunk egyet rajta. Hozzáadjuk a tojásokat, és botmixerrel pépesítjük. Sózzuk és fűszerezzük.
  3. Kivajazott formákba töltjük, alulról megütögetjük, hogy elsimuljon. Tepsibe fél liter vizet töltünk, és belerakosgatjuk a megtöltött formákat. Előmelegített sütőben gőzöljük.
  4. Tányérra borítva tejszínmártással tálaljuk.
  5. Mártás készítése: tejszínt beízesítjük, beletesszük a rozmaringot is, és 10 percig főzzük. A sót apránként adagoljuk.
  6. A sárgarépapuding ugyanúgy készül, mint az előző.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Sült paprikakrém

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, felélénkül minden(ki), virágba borul az erdő, mező, emelkedik a hőmérséklet, hosszabbak a nappalok. Ez az évszak a megújulás, újjászületés ...

Tojáslepény spenóttal

こんにちは  Konnichiwa! Ezt az étel egy japán hölgytől tanultam a neten. Az étel neve Hourenso Tamagoyaki. Én sót nem raktam bele. A bento dobozom egyik alap étele. Kutyáim is ...

Fűszeres-lenmagos chips lisztmentesen

Olyan receptet kerestem, amiben nincs liszt, így talátam a lenmagos chipsre. Arról nem is beszélve, hogy az aszalógépen végre nem csak karácsonykor kerül alkalmazásra! Nagyon finom ...

Legújabb receptek

Sajtkrémes fánk

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...