r
Nosalty Logó

Brokkoli- és sárgarépapuding

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Brokkoli- és sárgarépapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Összesen 2058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Összesen 100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1944 micro
  • β-karotin
    4781 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4199.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5337 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1492 micro
  • α-karotin
    15549 micro
  • β-karotin
    38245 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6393 micro
Összesen 2058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    757 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Elkészítés

A brokkolipudinghoz

  1. Brokkolipuding: brokkoli virágát rózsáira szedjük. Vastag szárát megszabadítjuk a külső fás résztől, és azt is feldaraboljuk.
  2. Teflon serpenyőben vajjal és kevés vízzel megpároljuk. Amikor megpuhult, áttöltjük egy fazékba, és hozzáadva a tejszínt még forralunk egyet rajta. Hozzáadjuk a tojásokat, és botmixerrel pépesítjük. Sózzuk és fűszerezzük.
  3. Kivajazott formákba töltjük, alulról megütögetjük, hogy elsimuljon. Tepsibe fél liter vizet töltünk, és belerakosgatjuk a megtöltött formákat. Előmelegített sütőben gőzöljük.
  4. Tányérra borítva tejszínmártással tálaljuk.
  5. Mártás készítése: tejszínt beízesítjük, beletesszük a rozmaringot is, és 10percig főzzük. A sót apránként adagoljuk, könnyen elsózható! Akkor jó ízű, ha érezni a sót, de mégis egy kicsit édeskés marad.
  6. A sárgarépapuding ugyanúgy készül, mint az előző.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6065
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

A maradék zöldségpudingot, amihez esetleg már nem jutott mártás, javaslom fokhagymás pirítósra kenve fogyasztani reggelire, vacsorára vagy tízóraira. Vörösborral fogyasztva egyenesen isteni!

Receptkategóriák

Akik szeretik a zöldséges ételeket imádni fogják. Melegen ajánlom mindenkinek, szó szerint és átvitt értelemben is! :) 

Hozzávalók

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek