Szingli vacsik: wonton, ahogy én készítem

Az egyik kedvenc éttermem a Momotaro, számtalanszor ettem már ott wonton, vagy más néven huntun levest. Gondoltam, ideje kipróbálni, milyen, ha én készítem el.

Töltsd le a Wonton leves receptjét

Levest viszonylag ritkán eszem, de amikor beköszönt az ősz, sokszor megkívánom esténként. Nagy tésztaimádóként pedig főleg az olyan leveseket részesítem előnyben, amiben van valami remek kis gombóc. Ezért a tökéletes leves számomra a wonton!

Bevallom, én kicsit eltértem az eredeti recepttől, hiszen abban surimi és egy csomó olyan dolog szerepel, amelyet nem akaszthatunk le bármelyik polcról, így igyekeztem olcsó és könnyen beszerezhető alapanyagokból készíteni a saját változatomat.

Wonton leves recept

Szeretem ezt a változatot, mert nem túl intenzív ízű, könnyű, mégis laktató, és nincs szükség utána második fogásra, hiszen a gombócoknak köszönhetően, bőségesen elegendő egy főétkezéshez is. Tulajdonképpen az egész leves lényege a töltött gombóc, szinte már nem is nevezhető levesnek. A levesbetét mellett túl sok mindent nem is igényel. A répa és hagyma is inkább csak az íze miatt fontos bele, nem pedig „tartalomként”.

Maga a leves elkészítése nem nagy ördöngösség, inkább a gombócokkal van a pepecselés, de ebbe is hamar bele lehet jönni. Habár nem véletlenül nyerte el a szingli vacsik érdemjegyet. Falkára biztosan nem főzném...

További gombócleveseket itt találtok!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...