Szingli vacsik: wonton, ahogy én készítem

Az egyik kedvenc éttermem a Momotaro, számtalanszor ettem már ott wonton, vagy más néven huntun levest. Gondoltam, ideje kipróbálni, milyen, ha én készítem el.

Töltsd le a Wonton leves receptjét

Levest viszonylag ritkán eszem, de amikor beköszönt az ősz, sokszor megkívánom esténként. Nagy tésztaimádóként pedig főleg az olyan leveseket részesítem előnyben, amiben van valami remek kis gombóc. Ezért a tökéletes leves számomra a wonton!

Bevallom, én kicsit eltértem az eredeti recepttől, hiszen abban surimi és egy csomó olyan dolog szerepel, amelyet nem akaszthatunk le bármelyik polcról, így igyekeztem olcsó és könnyen beszerezhető alapanyagokból készíteni a saját változatomat.

Wonton leves recept

Szeretem ezt a változatot, mert nem túl intenzív ízű, könnyű, mégis laktató, és nincs szükség utána második fogásra, hiszen a gombócoknak köszönhetően, bőségesen elegendő egy főétkezéshez is. Tulajdonképpen az egész leves lényege a töltött gombóc, szinte már nem is nevezhető levesnek. A levesbetét mellett túl sok mindent nem is igényel. A répa és hagyma is inkább csak az íze miatt fontos bele, nem pedig „tartalomként”.

Maga a leves elkészítése nem nagy ördöngösség, inkább a gombócokkal van a pepecselés, de ebbe is hamar bele lehet jönni. Habár nem véletlenül nyerte el a szingli vacsik érdemjegyet. Falkára biztosan nem főzném...

További gombócleveseket itt találtok!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!