Fogadjunk, hogy eddig te is rossz helyen tároltad a vízforralót

Bár a vízforraló az egyik legbiztonságosabb konyhai eszköz, érdemes a tárolásánál betartani néhány apró szabályt.

A vízforraló az egyik legjobb találmány, mely nem csak teafőzéskor jön jól a konyhában. Egyáltalán nem mindegy azonban, hol és hogyan tároljuk, hiszen komoly gondokat okozhat, ha nem megfelelő helyre tesszük. Nézzük, melyek azok a pontok és szabályok, melyeket be kell tartani!

Fogadjunk, hogy eddig te is rossz helyen tároltad a vízforralót

Felejtsük el a tálcát!

Bár kicsi annak az esélye, hogy egy modern vízforraló megolvadna, és kárt tenne a tálcában, mégis érdemes a maximális biztonság érdekében a pultra, asztalra, munkafelületre helyezni.

Már csak azért is, mert a tálcával együtt könnyebben le tudják rántani a gyerekek vagy a kisállatok.

Kell a szellőzés

A kamra vagy a szekrény sem a legmegfelelőbb számára, hiszen fontos biztosítani a szellőzést. Itt is alapvetően a tűzveszélyt érdemes elkerülni, de arra is gondoljunk, hogy a gőz nem tesz jót az élelmiszereknek és a bútornak.

Tisztes távolság

A tűzhelytől és a mosogatótól is érdemes távol tartani, hogy lecsökkentsd annak az esélyét, hogy esetlegesen sérülést szerezz, vagy áramütés érjen.

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...