Ez az ital még jobb lehet a kánikulában, mint a csapvíz

Hiába él mindenkinek évtizedek óta az az elképzelés a fejében, hogy a csapvíz a legjobb szomjoltó, amerikai kutatók szerint van egy másik ital, amitől még kevésbé leszünk szomjasak.

A Philadelphiai Egyetem Monell Chemical Senses Center kutatása során 100 részvevőt először 12 órán át étlen-szomjan tartottak, ezt követően kaptak csak reggelit, amely mellé mindenki kapott egy 4 deciliteres „ismeretlen” összetételű üdítőt, majd pedig annyi vizet ihattak, amennyi csak jól esett nekik. A kutatók azt mérték, mennyi vizet fogyasztanak az alanyok a 12 órás kihívás végén.

A csapvíz remek szomjoltó, de van jobb opció is!

A reggeli során mindenki más típusú üdítőt kapott, a poharakban szénsavas, szénsavmentes édes, hideg és melegebb italok is voltak.

Az eredmények arra mutattak rá, hogy a legkevesebb vizet az üdítők után azok itták, akik a négy deciliteres pohárba szobahőmérsékletű szénsavas vizet kaptak.

A kutatók szerint azért lehet jobb megoldás a buborékos víz a szomj oltására, mint a sima csapvíz, mert a buborékok valamennyire eltelítik a gyomrot és erősítik a teltségérzetet. A buborékokon kívül még a hőmérséklet is mérvadó volt az italok terén, ugyanis minél hidegebb volt az ital, annál kevesebb csapvíz fogyott utána.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...