Vitaminbomba babáknak

Télen különösen fontos gondoskodnunk gyermekeink bőséges vitaminellátásáról. Wendy szakácsunk brokkolis receptjével a kisdedek aznapi A-és C-vitamin bevitele meg lesz oldva, nem mellesleg igen szívesen majszolják a kicsik a zöldfőzeléket.

Csirkés brokkolifőzelék babáknak recept (7 hónapos kortól)

Hozzávalók 3-4 adaghoz

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, egészben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A petrezselyemmel és a sóval ízesítjük, majd fedő alatt, kis lángon puhára főzzük (kb. 20 perc).
  2. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a brokkolirózsák szárait rövidre vágjuk, a torzsát kidobjuk.
  3. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk.
  4. A brokkolirózsákat a krumplival annyi vízben, hogy ellepje, egy csipet só és az olívaolaj hozzáadásával, fedő alatt, kis lángon puhára főzzük (kb. 10 perc).
  5. A csirkemellet kivesszük a vízből és egy magas falú edénybe rakjuk. A brokkolit és a krumpli főzővizét leöntjük, a főtt brokkolit és a krumplit a főtt csirkéhez adjuk. A brokkoli főzővizéből egy keveset teszünk a csirkéhez, majd az egészet kézi turmix segítségével pürésítjük. Olyan legyen az állaga, hogy ne legyen túl folyós. (Az állagot a főzővíz hozzáadásával lehet szabályozni.)

NoSalty-tipp: A főzelék zárható dobozban tárolva 3 napig eláll, de le is fagyaszthatjuk.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Még több babakonyha recept

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek