Vitaminbomba babáknak

Télen különösen fontos gondoskodnunk gyermekeink bőséges vitaminellátásáról. Wendy szakácsunk brokkolis receptjével a kisdedek aznapi A-és C-vitamin bevitele meg lesz oldva, nem mellesleg igen szívesen majszolják a kicsik a zöldfőzeléket.

Csirkés brokkolifőzelék babáknak recept (7 hónapos kortól)

Hozzávalók 3-4 adaghoz

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, egészben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A petrezselyemmel és a sóval ízesítjük, majd fedő alatt, kis lángon puhára főzzük (kb. 20 perc).
  2. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a brokkolirózsák szárait rövidre vágjuk, a torzsát kidobjuk.
  3. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk.
  4. A brokkolirózsákat a krumplival annyi vízben, hogy ellepje, egy csipet só és az olívaolaj hozzáadásával, fedő alatt, kis lángon puhára főzzük (kb. 10 perc).
  5. A csirkemellet kivesszük a vízből és egy magas falú edénybe rakjuk. A brokkolit és a krumpli főzővizét leöntjük, a főtt brokkolit és a krumplit a főtt csirkéhez adjuk. A brokkoli főzővizéből egy keveset teszünk a csirkéhez, majd az egészet kézi turmix segítségével pürésítjük. Olyan legyen az állaga, hogy ne legyen túl folyós. (Az állagot a főzővíz hozzáadásával lehet szabályozni.)

NoSalty-tipp: A főzelék zárható dobozban tárolva 3 napig eláll, de le is fagyaszthatjuk.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Még több babakonyha recept

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...