Miért fontos a megfelelő mennyiségű B12-vitamin bevitele?

A B12-vitamin hozzájárul az idegrendszer és a pszichológiai funkciók normál működésének fenntartásához. A kognitív pszichológiai funkciók szerepet játszanak a memóriában.

A B12-vitamin elengedhetetlen szerepet játszik a vörösvérsejtek termelésében, ezért hosszú távú hiánya vérszegénységet okozhat.

A B12-vitamin igénye fokozódik az idősek, a vegánok és vegetáriánusok körében

Számos tényező okozhat B12-vitaminhiányt, ezért fontos odafigyelni a megfelelő B12-vitamin bevitelére.

A B-vitaminok családjába tartozó B12-vitamint csak állati eredetű élelmiszerekből, például húsból, halból, tojásból vagy tejből lehet megfelelő mennyiségben bevinni a szervezetbe.

A B12-vitamin hiányának tünete például a vérszegénység

A B12-vitamin igénye fokozódik az idősek, a vegánok és vegetáriánusok körében.

A vitaminhiány tünetei például a vérszegénység és az ehhez kapcsolódó problémák, mint például a fáradtság. Különös figyelmet kell fordítani a B12-vitamin bevitelére többek között a következő esetekben:

1. 50 év felettieknél: A B12-vitamin felszívódása a szervezetben az életkor előrehaladtával romlik.

2. Vegánoknak vagy szigorú vegetáriánus étrendet követőknek. A zöldségek nem tartalmaznak B12-vitamint, ezért külön étrend-kiegészítőre van szükség.

A zöldségek nem tartalmaznak B12-vitamint!

A B12-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítők, mint például a Vita B12, szükség szerint használhatók. A B12-vitamin jól felszívódik a száj nyálkahártyáján keresztül, ezért különösen alkalmas azok számára, akiknél a B12-vitamin felszívódása nem megfelelő a bélrendszerben. A VITA B12 egy kellemes ízű szopogatótabletta, mindennapos használatra.

Képek: Freepik

Címlapról ajánljuk

További cikkek