Villantós desszert: expressz sajttorta

Íme, a megunhatatlan sajttorták legegyszerűbbike: a sütés nélküli változat. Irány a konyha, készítsd el velünk, és 20 perc múlva már a te hűtődben is landol egy!

A sajttorta nagyon hálás műfaj: isteni finom, gyorsan összedobható, elrontani szinte lehetetlen, és mindemellett még mutatós is.

Győzzünk válogatni!

  • Kedvünk és időnk szerint válogathatunk, hogy éppen vajas kekszréteg kerül a krém alá, vagy ha jobban ráérünk, egy omlós tésztaalapot is kaphat a torta.
  • A krém alapja általában mascarpone, ricotta vagy Philadelphia sajt, de választhatunk egyéb krémsajtot is. Tejszínnel és/vagy tojással tovább gazdagíthatjuk a krémet. Jól áll a sajttortáknak a citromos beütés, ahogy a vaníliás íz is (löttyintsünk egy kiskanálnyi vaníliakivonatot a krémhez, vagy adjuk hozzá egy fél vaníliarúd kikapart magjait).
  • Gyümölcsöket is keverhetünk a sajtkrémbe, de a gyümölcs funkcionálhat díszítésként is, a bogyósok különösen jól mutatnak a torta tetején, és kellemesen ellensúlyozzák savanykás ízükkel az édes krémet.
  • A töményebb édességek kedvelői a csokiforgácsot is bevethetik dekoráló elemként.
  • Receptúra kérdése az is, hogy éppen vízfürdőben sül a sajttortánk vagy „szárazon” vagy be sem kell kapcsolni a sütőt, ahogy most sem.

Így készül az expressz sajttorta

{ GALÉRIA = title:Expressz%20sajttorta%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,0 }

A receptet itt mentheted el

Tippek sajttorta készítéséhez

  • A kekszes alap választásakor kiválthatjuk a kekszmorzsa egy részét darált dióval vagy mandulával, így még finomabb lesz a torta alja.
  • Egyszerű módja a keksz összetörésének: egy erős nejlonzacskóba tesszük, vagy ha vékonyabb, kettőbe, befogjuk a nyílást, és sodrófával jó néhány ütés mérünk a kekszes zacskóra.
  • A sajttortát mindig közvetlenül tálalás előtt díszítsük, különben ellenkező hatást érünk el: csúnyán összemaszatolhatják a levet eresztő gyümölcsök a torta tetejét.

Még több sajttortareceptért kattints ide!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...