Villantós desszert: expressz sajttorta

Íme, a megunhatatlan sajttorták legegyszerűbbike: a sütés nélküli változat. Irány a konyha, készítsd el velünk, és 20 perc múlva már a te hűtődben is landol egy!

A sajttorta nagyon hálás műfaj: isteni finom, gyorsan összedobható, elrontani szinte lehetetlen, és mindemellett még mutatós is.

Győzzünk válogatni!

  • Kedvünk és időnk szerint válogathatunk, hogy éppen vajas kekszréteg kerül a krém alá, vagy ha jobban ráérünk, egy omlós tésztaalapot is kaphat a torta.
  • A krém alapja általában mascarpone, ricotta vagy Philadelphia sajt, de választhatunk egyéb krémsajtot is. Tejszínnel és/vagy tojással tovább gazdagíthatjuk a krémet. Jól áll a sajttortáknak a citromos beütés, ahogy a vaníliás íz is (löttyintsünk egy kiskanálnyi vaníliakivonatot a krémhez, vagy adjuk hozzá egy fél vaníliarúd kikapart magjait).
  • Gyümölcsöket is keverhetünk a sajtkrémbe, de a gyümölcs funkcionálhat díszítésként is, a bogyósok különösen jól mutatnak a torta tetején, és kellemesen ellensúlyozzák savanykás ízükkel az édes krémet.
  • A töményebb édességek kedvelői a csokiforgácsot is bevethetik dekoráló elemként.
  • Receptúra kérdése az is, hogy éppen vízfürdőben sül a sajttortánk vagy „szárazon” vagy be sem kell kapcsolni a sütőt, ahogy most sem.

Így készül az expressz sajttorta

{ GALÉRIA = title:Expressz%20sajttorta%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,0 }

A receptet itt mentheted el

Tippek sajttorta készítéséhez

  • A kekszes alap választásakor kiválthatjuk a kekszmorzsa egy részét darált dióval vagy mandulával, így még finomabb lesz a torta alja.
  • Egyszerű módja a keksz összetörésének: egy erős nejlonzacskóba tesszük, vagy ha vékonyabb, kettőbe, befogjuk a nyílást, és sodrófával jó néhány ütés mérünk a kekszes zacskóra.
  • A sajttortát mindig közvetlenül tálalás előtt díszítsük, különben ellenkező hatást érünk el: csúnyán összemaszatolhatják a levet eresztő gyümölcsök a torta tetejét.

Még több sajttortareceptért kattints ide!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!