A világ legjobb étterme Angliában van? - A TripAdvsor felhasználói szerint igen

Az északkelet-angliai Oldstead falucska Black Swan (Fekete hattyú) névre hallgató étterme lett a világ legjobbja a TripAdvisor olvasói szerint.

A Yorkshire északi részén, egy kis faluban, Oldsteadben található Black Swan inkább hasonlít egy nyugis vidéki pubra, mint egy elegáns fine dining étteremre. A kandallóban békésen pattog a tűz, a helyiségek barátságosan szobaszerűek és a személyzet is nyugodtan jár-kel a fogadó asztalai között.

Ez a hangulatos fogadó valójában egy Michelin-csillagos étterem, ami a legjobb értékelésekkel büszkélkedhet a TripAdvisor nevű utazási portálon.

Tommy Banks, az étterem 28 éves séfje a The Guardiannak elmondta:

"Vicces dolog ez a világ legjobb étterme választás, nem? Mintha nem is lenne valóságos, annyira szubjektív."

Persze hozzátette: "Legértékesebbé az teszi ezt az elismerést, hogy nem csupán az ételnek szól, hanem az étterem atmoszféráját is értékelik a TripAdvisoron a felhasználók. A jó helyezést valószínűleg a barátságos, laza hozzáállásunknak is köszönhetjük."

Oldstead falucska néhány tanyaházból áll egy félreeső út mellett, így aki a Black Swanban költi el a vacsoráját, az nem átutazóban van, hanem az éttermet választja úti céljául. A kellemes yorkshire-i vidékre látogatók közül többen meg is szállnak az étteremhez tartozó fogadóban.

A fogadóban nagyrészt a saját földjeiken termelt hozzávalókból készítenek kifinomult fogásokat. A saját maguk nevelte marhák naponta négy korsó sört is kapnak, hogy igazán finom legyen a húsuk.

Tommy elmondta, tudja, drága a vacsora a Black Swanban, de a megfelelő minőségű ételeket és a megfelelő számú konyhai személyzetet nem lehet máshogyan biztosítani.

Egy 12 fogásos degusztációs menü 31 ezer forintba kerül.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Készíts igazi IKEA-húsgolyót otthon!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!