Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A világ legidősebb hölgye 116 éves, és meglepő ételekre fogja hajlott korát

Ő a világ jelenleg legidősebb hölgye, a mosolygós Kane Tanaka, aki nem éppen egészséges ételekre fogja hajlott korát. Nála mindenesetre úgy tűnik, ez vált be.

Ha a Guiness Rekordok Könyve szerinti legidősebb ember címe a mienk, talán megengedhetjük magunknak, hogy azt és annyit együnk, amit és amennyit akarunk. Nincs ezzel másképp Kane Tanaka sem, a világ jelenleg legidősebb hölgye, aki most 116 éves!

Ez is kapcsolódik:

Ezt a hétköznapi ételt eszi a 94 éves orvos, és sose kap el a betegeitől semmit

Az 1903-ban, koraszülöttként érkező lánygyermek, Tanaka már 19 évesen férjhez ment, és annak ellenére, hogy ő és vőlegénye esküvőjük napjáig nem is találkoztak, 4 gyermekük született, egyet pedig örökbe fogadtak.

Az étel mindig is központi szerepet kapott életükben: férje, Hideo egy családi vállalkozást üzemeltetett, ahol sticky rice-t, azaz ragacsos rizst, udontésztát és hagyományos vörösbabpasztás édességet, Zenzait készítettek.

Később Tanaka is egyre nagyobb szerepet vállalt az étterem üzemeltetésében, ahol rizst fényesített, és rizsből készült süteményeket sütött.

Jelenleg 116 éves, egy fukuokai idősek otthonában él Japánban, 6-kor kel, matematikát tanul, és imádja az Othello („fonákolós”) nevezetű táblás stratégiai játékot.

Idős kora és pici, törékeny termete ellenére nem ragaszkodik a diétás, „öreges” étrendhez, rekordját például egy hatalmas adag tejszínhabos eperrel ünnepelte, de az ajándékba kapott csokoládét is rögtön felbontotta. A kérdésre, hány csokit enne szíve szerint egy nap, a „százat” válasz érkezett.

Egy nyilatkozatában egyébként konkrétan annak tudja be nem mindennapi életkorát, hogy egész életében imádta az édességet, a kávét és a szénsavas üdítőket. Mondjuk azzal vitatkoznánk, hogy ezek MIATT él ilyen sokáig, de a lényeg, hogy nem feltétlen rövidítik meg az életünket az „Antikrisztusnak” kikiáltott ételek. 

Maradjunk annyiban, hogy minden relatív és szubjektív...mi pedig gratulálunk a szép életkorhoz!

Ezeket is nézd meg:


via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!