Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy 100 éves dédnagypapa szerint ez a hosszú élet titka

Arthur 100 évesen is úgy érzi magát, mintha a hetvenes éveiben járna. Ez a titka...

Arthur Grisbrook egyedül él Herefordban, magára főz, egyedül intézi el a napi teendőit, és a mai napig imád orgonáján játszani. Az idős férfi elmondta, hogy sokak szerint több tíz évet is letagadhatna, mert fiatalabbnak tűnik, mint 100.

Mi a titka?

Arthur a II. világháború királyi mérnökeit fuvarozta Olaszország és Észak-Afrika között, a mai napig tevékenyen él, és szeret főzni is. Leginkább grillezett húsokat, kolbászt, pástétomot, halat, füstölt sonkát, sült tojást, sült krumplit, gombát, rösztit, paradicsomot, borsót eszik, valamint esténként megiszik 1-2 kis pohár vörösbort. A háromszoros dédnagypapa azt eszi és issza, amit megkíván, nem érdekli, hogy az úgynevezett szakértők mit mondanak. Hozzátette ugyanakkor, hogy hisz a mértékletességben és az értelmes életvezetésben. A legtöbb húshoz bort is fogyaszt, és még az idős korára is szeretné megőrizni az önállóságát, amennyire csak lehetséges.

"Az idős korral szűkebbé válik a nyelőcső, ez természetes. A grillezett húsok viszont nagyon finomak, ráadásul nemcsak elkészíteni, hanem megenni is könnyű őket.”

Arthur kivételes egészségi állapotát, és figyelemre méltó megjelenését a következőknek köszönheti:

„Azt eszem, amit szeretek, de nem viszem túlzásba. Teszek tejet a kávémba, eszem vajas kenyeret, és az ételekhez megiszom 2 kis pohár bort, amiből úgy gondolom, elegendő vasat biztosítok a szervezetem számára. Úgy érzem magam, mint a hetvenes éveimben, nem érzem, hogy 100 éves lennék.”

Minden nap játszik egy kicsit az orgonáján

Arthur szeretett feleségét 2018 februárjában temette el, 66 év házasság után. Elmesélte, hogy feleségével, Laurával nagyon boldog életet éltek, és néha elszomorodik, ha belegondol abba, merre tart a világ, mert minden olyan bonyolultnak tűnik. Néhány dologról azonban, mint amilyen a mobiltelefon, vagy a számítógép. örült volna, ha az ő fiatalkorában is léteztek volna.

Arthur egy Housing & Care lakásban él, ahol van takarítónő és ápolók, azonban ameddig csak tud, önállóan szeretne élni. Imád az orgonáján játszani, naponta egyszer biztos, hogy zenél: tud klasszikus zenéket és musicalt is játszani, és szeretné addig élvezni a társasági életet, ameddig csak tudja.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!