Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Veszélyes dolgokat esznek meg a fiatalok egy netes kihívás miatt

Sok őrült netes kihívással találkoztunk az elmúlt években, a bekötött szemmel való vezetés és a mosókapszula kipróbálása után a fiatalok most az ételek csomagolását eszik meg.

Az elmúlt napokban kezdett el egyre több Shell On Challenge videó megjelenni az interneten. Az új őrült internetes őrület lényege, hogy a kihívók a becsomagolt ételt egyben, a csomagolással együtt fogyasztják el. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

961WEJZ (@961wejz) által megosztott bejegyzés,

A főleg Snapchaten futó videókon fiatalok és gyerekek küldözgetik egymásnak a felvételeket arról, hogyan esznek meg egy banánt vagy egy citromot héjastól, de sajnos már olyanok is vannak, akik csipszes zacskót vagy fóliába csomagolt süteményt fogyasztanak el egyben, éppen ezért a kihívás egyáltalán nem veszélytelen. 

Ami még rosszabb, az amerikai tinédzserek szerint a kihívás nem más, csak egy jópofa vicc. 

Nyilván az embernek semmi baja nem eshet attól, ha egy almát vagy egy körtét eszik meg héjastól, egy banán vagy egy citrom héja azonban már olyan védő- és permetezőszerekkel lehet lekezelve, amelyek önmagukban komoly gyomorpanaszokat okozhatnak.

A kihívás azonban nem csak a kemikáliák szervezetbe jutása miatt lehet rendkívül veszélyes, az elfogyasztott műanyag fulladást , illetve komoly emésztési problémákat is okozhat.

Az orvosok és az internetes jelenséget megfigyelők elsősorban arra hívják fel a figyelmet, hogy igyekezzünk szem előtt tartani, miket láthatnak gyerekeink a közösségi média különböző felületein.

EZ IS ÉRDEKELHET:

via soyummy.com, címlapfotó

 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!