Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újabb idióta netes kihívás: FOLYÉKONY MOSÓSZERT esznek a tinik, és videóra veszik

Te megennél egy folyékony mosószert tartalmazó kapszulát, ha egy világ nézné végig? Az igen veszélyes és érthetetlen online kihívás most erre sarkallja a tiniket. 

A legutóbbi social medián terjedő kihívás nem más, mint a Tide folyékony mosogatószeres kapszulachallenge-e. Igen, a dolog annyira agyament, hogy nekünk is kétszer kellett elolvasnunk. A Tide Pod Challenge lényege, hogy a tinik aki mer az „nyer” alapon vegyék a szájukba a mérgező mosószerrel töltött műanyag tasakokat.

Kérdezhetnénk, hogy minek, de tök értelmetlen lenne. Nincs magyarázata. Csak úgy. Mert ez a trend hasít épp a közösségi médián...lehet, hogy két hét múlva már elő egereket fognak enni vagy WC-papírt. 

A korábban dúló fahéj-challenge-ről itt írtunk:

Ne egyél fahéjat merőkanállal!

Az etanollal, hidrogén-peroxiddal és a polimerekkel készült kapszulák rendkívül mérgezőek, a csecsemőktől, kisgyerekektől pedig tudatosan távol tartandók. És ezt még meg is értjük, azonban gondolkodó, két lábon járó tinik vajon hogy jutnak el addig a gondolatig, hogy ez vicces? Úgy fest, eljutnak: egy ideje bőszen töltögetik fel a netre a kihívásvideókat, amelyen szájukba veszik a tasakos habzószert, majd – legtöbbször – undorral köpik ki. Reméljük, a lenyelésig tényleg nem jutnak el. 

„Poénnak indult, de túl messzire ment. A folyadék esetleges lenyelése halálos is lehet” – nyilatkozta Ann Marie Buerkle a fogyasztóvédelemtől.

NÉZZÉTEK, hogyan próbálkoznak megenni a mosószeres tasakot – no komment:

Eddig minimum tíz haláleset köthető a színes, szagos, vonzó külsejű tasakokhoz, hiszen sokan akár cukorkának is nézhetik őket. A 10 esetből amúgy 2-nél volt kisbaba az áldozat, 8-nál pedig demenciában szenvedő időseket ért a szerencsétlenség.

A forgalmazó Procter & Gamble is aggodalmát fejezte ki a felelőtlen netes kihívás kapcsán:

„Nem játékszer, még akkor sem, ha az egészet viccnek szánják. Az életünk nem vicc tárgya.”

Szakértők szerint biztonsági okokból ki kéne vonni a forgalomból az apró, vonzó külsejű , megtévesztő tasakokat, sőt, a mérgező anyagok mennyiségét is csökkenteni kellene bennük – elsősorban a gyerekek védelmében. A probléma annyira égető, hogy a 6 éven aluli kisgyermekek szüleit és a demenciában szenvedő idősek hozzátartozó is kérik, hogy ne ezt a fajta mosószert használják.

via cbsnews

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!