Így használd fel a fűszerolajat a leghatékonyabban

Nyáron a legjobb fogásaink a saláták és a grillrácsról lekerült sültek, zöldségek. Ezeknek az elkészítését és az ízesítését legcélravezetőbben fűszerolajakkal tudjuk elvégezni, ehhez adunk pár tippet nektek, nézzétek! (x)

Manapság nem kell várjunk, hogy a házilag összeállított üveg olajban érjenek össze a fűszerek ízei, nagyszerű kész termékeket vásárolhatunk, a legkülönfélébb ízösszeállításokban, melyekkel bármely ételünket, főként a nyári fogásainkat megízesíthetjük.

Zöldsaláták

Együnk minél több friss zöldségből összevágott salátát! A nagy melegben szerencsére nem a nehéz, zsíros ételeket kívánjuk, és ilyenkor még a húsimádók is szívesen salátáznak, akik amúgy nincsenek oda zöldekért. Ne csak a leveles salátákra gondoljunk, tegyünk a tálba roppanós húsú, színes paprikákat, fürtös uborkát, paradicsomot, újhagymát vagy éppen lilát!

Halak

Előnyben a helyi édesvíziek, de ahogy a pénztárcánk engedi, a tengeri halakra és herkentyűkre is locsolhatjuk a fűszeres olajat. A legkönnyebb és legízletesebb ebéd vagy vacsora egy szelet fehér húsú hal egy kevés sült zöldséggel vagy egy nagy adag zöldsalátával.

Csirkemell és sajt

Kinek mi a kedvence: egy grillserpenyőben mindkét oldalán csodálatosra pirított csirkemell, avagy egy hasonlóképpen elkészített gomolya- vagy kecskesajtszelet? Húsos és vegetáriánus tányérok is kaphatnak fűszerolajos ízbéli segítséget. Nemcsak az ízérzékelésünkre hatnak, látványban is sokat dobnak majd a fogáson.

Grillételek

Pácolás, sütés és tálalás, mindhárom folyamatnál legyen kezünk ügyében egy üveg fűszerolaj! Húsoknak hagyjunk időt a pácban, a zöldségeknek, halaknak nem olyan fontos, de mindenképpen kenjük meg őket a rácson is. A megterített asztalra, akárcsak egy jó olasz étteremben, ugyancsak kerüljön egy üveggel a felhasznált fűszerolajból.

Sült zöldségek a sütőből

Nem csak burgonyát, de brokkolit, karfiolt, répát, retket, karfiolsteak-et és más zöldségeket is érdemes pucolás és szeletelés után egy jó adag fűszerolajjal összeforgatni és betolni a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Így mosogatásnál nem kell az odaégett darabokat kapargatni. Grillező fokozaton pedig azok is odavarázsolhatják a nyarat a tányérjukra, akiknek nincs lehetőségük a kerti sütögetésre.

Dobd fel a grillszezont a Vénusz fűszerolajokkal!

Címlapról ajánljuk

További cikkek