Így használd fel a fűszerolajat a leghatékonyabban

Nyáron a legjobb fogásaink a saláták és a grillrácsról lekerült sültek, zöldségek. Ezeknek az elkészítését és az ízesítését legcélravezetőbben fűszerolajakkal tudjuk elvégezni, ehhez adunk pár tippet nektek, nézzétek! (x)

Manapság nem kell várjunk, hogy a házilag összeállított üveg olajban érjenek össze a fűszerek ízei, nagyszerű kész termékeket vásárolhatunk, a legkülönfélébb ízösszeállításokban, melyekkel bármely ételünket, főként a nyári fogásainkat megízesíthetjük.

Zöldsaláták

Együnk minél több friss zöldségből összevágott salátát! A nagy melegben szerencsére nem a nehéz, zsíros ételeket kívánjuk, és ilyenkor még a húsimádók is szívesen salátáznak, akik amúgy nincsenek oda zöldekért. Ne csak a leveles salátákra gondoljunk, tegyünk a tálba roppanós húsú, színes paprikákat, fürtös uborkát, paradicsomot, újhagymát vagy éppen lilát!

Halak

Előnyben a helyi édesvíziek, de ahogy a pénztárcánk engedi, a tengeri halakra és herkentyűkre is locsolhatjuk a fűszeres olajat. A legkönnyebb és legízletesebb ebéd vagy vacsora egy szelet fehér húsú hal egy kevés sült zöldséggel vagy egy nagy adag zöldsalátával.

Csirkemell és sajt

Kinek mi a kedvence: egy grillserpenyőben mindkét oldalán csodálatosra pirított csirkemell, avagy egy hasonlóképpen elkészített gomolya- vagy kecskesajtszelet? Húsos és vegetáriánus tányérok is kaphatnak fűszerolajos ízbéli segítséget. Nemcsak az ízérzékelésünkre hatnak, látványban is sokat dobnak majd a fogáson.

Grillételek

Pácolás, sütés és tálalás, mindhárom folyamatnál legyen kezünk ügyében egy üveg fűszerolaj! Húsoknak hagyjunk időt a pácban, a zöldségeknek, halaknak nem olyan fontos, de mindenképpen kenjük meg őket a rácson is. A megterített asztalra, akárcsak egy jó olasz étteremben, ugyancsak kerüljön egy üveggel a felhasznált fűszerolajból.

Sült zöldségek a sütőből

Nem csak burgonyát, de brokkolit, karfiolt, répát, retket, karfiolsteak-et és más zöldségeket is érdemes pucolás és szeletelés után egy jó adag fűszerolajjal összeforgatni és betolni a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Így mosogatásnál nem kell az odaégett darabokat kapargatni. Grillező fokozaton pedig azok is odavarázsolhatják a nyarat a tányérjukra, akiknek nincs lehetőségük a kerti sütögetésre.

Dobd fel a grillszezont a Vénusz fűszerolajokkal!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...