Gombával-lencsével támad a szaftos vegán hortobágyi

Húsmentesen is laktatóra sikeredett ez a vegán hortobágyi palacsinta, amelynek tölteléke ízes lencsés ragut és pirított gombát rejt. A vegán étrendet követőknek égi áldás, a húsevőknek pedig erős csábítás... jöhet?

Azért is örültem különösen a vegán hortobágyi által elém állított kihívásnak, mert így végre kipróbálhattam pár olyan konyhai trükköt, amit mindig is be akartam vetni húsmentes főzőéveim alatt – na meg persze azért is, mert a hússal töltött, szafttal nyakon öntött palacsinták gyermekkori kedvenceim közé tartoztak (apai nagymamám például mindig istenien készítette el a tekercseket, sok-sok szafttal és tejföllel). Így újdonság és némi nosztalgia is vegyült a vegán hortobágyi elkészítésébe, amiről elöljáróban csak annyit szeretnék elmondani, hogy kifejezetten jól sikerült. A csupazöldséges töltelék több fronton is hozza azt a megszokott, kellemes állagot, amit olyan nagy élmény megtalálni a palacsintatekercsek belsejében. Ehhez pedig csak az alábbi tippek, no, meg ez a verhetetlen vegán palacsintarecept szükséges.

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a vegán hortobágyi!

A vegán hortobágyi palacsinta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több vegán recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Red velvet csigák

A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept ...

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Címlapról ajánljuk

A 6 és fél perces tojásfőzés humbug: kutatók mondják meg,...

Lehetne arról vitatkozni, hogy mi a főtt tojás elkészítésének legjobb módja. Van, aki a legendás hat és fél perces, belül folyós sárgájú tojást kedveli, van, aki szerint csak akkor szabad a tojást a főzővízbe tenni, ha az már ténylegesen forr, mert akkor lesz tökéletes. Azonban egy új tanulmány szerint a kutatók megtalálták a tojásfőzés legjobb módját!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...