Varázsolj őszt az otthonodba!

Íme pár tipp, ha az ősz kellemesebbik részét szeretnéd a négy fal között is élvezni. Pár dologgal és egy kis kreativitással feldobhatod az otthonodat. Csak pár perc és fantázia kell hozzá!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Készülj az ünnepekre, karácsonyi dekorációkért kattints ide! >>

Amennyiben nem csak 1-2 napig szeretnéd élvezni a látványát, van néhány lehetőség, amivel tartósítani tudod a faleveleket: vékonyan lefújhatod átlátszó dekorlakkal, esetleg két átlátszó öntapadós fólia közé rakva körbevághatod, illetve felolvasztott fehér gyertyaviaszba mártva (csak egy pillanatra!) szintén növelheted a levelek tartósságát.

Ha nemcsak az asztalt, hanem az ablakot vagy az ajtót is díszítenéd, szintén egyszerűen megteheted: pár falevelet vékony cérnára fűzz fel és kösd egy darab fahéjra őket. Minél többféle formájú és színű levelet használsz, annál szebb lesz ez a dísz!

{ GALÉRIA = title:Az%20%C5%91sz%20sz%C3%A9ps%C3%A9gei, 0,1,2,3,4,5,6,7 }

Még egyszerűbben szeretnél őszi hangulatot varázsolni az otthonodba, vagy esetleg a letisztult, puritán dekorációk híve vagy? Akkor tetszeni fog ez az asztaldísz, amelynek az egyszerűségében rejlik a szépsége: egy széles üvegvázába tegyél egy halom diót. Ez így már önmagában is megállja a helyét, ha azonban kevésnek találnád, akkor egy darab szalaggal és néhány apró terméssel (például a csipkebogyó jól mutat vele) kiegészítve tényleg dekoratív asztaldíszt kapsz.

A következő sem bonyolultabb: egy darabka gyűrt papírszalaggal takard el a befőttesüveg száját (a csomóra egy apró levélke kerülhet), majd egy szaténszalag segítségével néhány falevelet rögzíts az üveg oldalához.

Az üvegtálban úgy rendezd el a diót, hogy középen maradjon egy kis hely a teamécsesnek, majd rakd körbe a tálat préselt levelekkel nem kell őket ragasztani, a diószemek a helyén fogják tartani őket.

A gyertyaláng meleg fénye még inkább feledteti a kinti időjárás egyre fokozódó zordságát, pláne, ha kiegészíted egy-két természetes anyaggal a látványt. Hamar kész van és leszámítva a falevelek préselését, nem igényel külön előkészületet vagy speciális anyagokat. Az alábbi mécsestartók egy perc alatt elkészülnek, egész egyszerűen csak össze kell rakni az „alkatrészeiket”.

Nem feltétlenül csak eső és köd, na meg a kezdődő talaj menti fagyok jelzik az őszt. És az ősz nem feltétlenül jár együtt a kedvtelenséggel, szürkeséggel, hideggel. Épp ellenkezőleg! A lehulló falevelek színpompás meleg árnyalatai, az őszi termések vidám sokfélesége mind-mind melegséget, játékosságot, vidámságot sugároznak. És ha már így van, épp itt az ideje, hogy ne csak jártadban-keltedben csodáld meg őket, hanem az otthonodba is varázsolj segítségükkel egy kis őszi hangulatot remek elfoglaltság az őszi koraesti órákra, egy pohár meleg tea vagy egy fűszeres forralt bor kíséretében.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty