6 csodásan hangzó fővárosi vacsoralehetőség Valentin-napra

Hat budapesti éttermet mutatunk, ahol egyedi Valentin-napi menüvel várnak, ha idén nem főznétek otthon.

Milyen az ideális Valentin-napi vacsora? Belazulós vagy elegáns, néhány tányér vagy teljes degusztációs menü? Netán nem is a földön, hanem egy hajón ringatózva? Minden stílusra hoztunk példát!

  • A legszemélyesebb invitálás idén a Fausto’s étteremé 

A Fausto’s az ország egyik legrégebb óta működő igazi gourmet étterme, ahol már akkor kifinomult modern konyhával vártak, amikor itthon jóformán ismeretlen volt ez a fogalom. Az éttermet kiegyensúlyozottan kimagasló minőségben működtető magyar-olasz házaspár, Anikó és Fausto di Vora idei Valentin-napi meghívása egészen személyes: „Úgy gondoljuk, van benne némi igazság, hogy a finom ételek és italok közös élvezete megkönnyíti a szerelmet! Legalább is mi, itt az étteremben nagyjából ezt tesszük minden nap: jókat eszünk-iszunk, lassan több mint 30 éve, és úgy tűnik, hogy működik…” 

A Bálint-napi menü is azt a könnyeden elegáns vonalat hozza, ami a Fausto’s sajátja, íme

Fausto's Ristorante / forrás

Fausto’s Ristorante 

Budapest VII. kerület, Dohány u. 5. 

  • Elegáns ajánlat vegánoknak: Anri Restaurant 

Nem kísérte hangos PR az Anri étterem tavalyi megnyitását. A VIII. kerület Palotanegyedében, a Szentkirályi utca elején fellelhető elegáns, modern étterem bár vegyes konyhát visz, a Valentin-napot a vegánoknak szentelik. Vigyázat, szó sincs „fűlegelésről”, már a levesbe is gint csempésztek! A teljes menü itt elérhető

Anri Restaurant / forrás

Anri Restaurant 

Budapest VIII. kerület, Szentkirályi u. 4. 

  • A hűséges olasz szerető: Trattoria Toscana 

A Trattoria Toscana egyik legnagyobb erénye, akár egy jó házasságé: egyszerűen jó  ide „hazaérkezni”. Melegséget nyújtó, szerethető, megbízható, ahol számíthatunk a régi kedvenceinkre, és nem ülnek fel a múló gasztronómiai trendeknek és divatoknak. A Valentin-napi éttermi felhozatalból az egyik legolcsóbb menüt ők kínálják, az étlap itt olvasható

Trattoria Toscana / forrás

Trattoria Toscana 

Budapest V. kerület, Belgrád rkp. 13 - 15. 

  • Pazar panorámval a Dunán: Spoon állóhajón 

A Vigadó térnél kikötött legendás dunai állóhajó éveken át csak rendezvényekre volt nyitva, most ismét fogad vendégeket. Ár-érték arányban szintén remek ajánlat a Spooné: champagne koktélt és amuse bouche-t (üdvözlőfalat), libamájat és borjúszüzet kínálnak a hosszú kóstolómenüben. Íme. 

Spoon The Boat 

Budapest V. kerület, Vigadó tér 3. 

  • 7 lépésben egymáshoz: Mandragóra 

Igazán romantikus kiülni tavasztól a Mandragóra teraszára, de ezzel most nem csábíthatnak az étterembe. Osztrigával, kacsamájjal és szarvassal annál inkább: nem mindennapi alapanyagokból összeállított gourmet ételsor, aminek összeállítására otthon (majdnem) biztosan nem volnánk képesek. 

Mandragóra / forrás

Mandragóra 

Budapest II. kerület, Kacsa u. 22. 

  • A rockerszív örökké dobog: Vokál Rock Bistro 

Az újbudai csehó üde színfoltja a kerületnek. Igazi rockkocsma, ahol a műfajhoz megdöbbentően jó konyha van. Persze aki tudja, hogy Nyúzó Imre séf itt folytatta pályafutását, nem lepődik meg mindezen. Február 14-én nem a bitang rántott húsoké a főszerep, de nem fogjuk eltéveszteni a házszámot, ugyanis többek között rib-eye steakkel és baconos (!) csokis desszerttel ünnepelhetjük a szerelmet. Itt lehet ízlelgetni a Vokál-féle Valentin-napot. 

Vokál Rock Bistro / forrás

Vokál Rock Bistro 

Budapest XI. kerület, Lágymányosi u. 19. 

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Trattoria Toscana

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi tiramisu a boltinál

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek