Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajon tényleg feszesebb lesz a mellünk, ha melltartóban alszunk?

Jót tesz a mellünknek, ha éjjel is viseljük a melltartót vagy inkább csak ártunk vele?

Különösen az Atlanti-óceán túlpartján szokás a nők körében, hogy – akár esztétikai, akár kényelmi okokból – éjjelre sem veszik le a melltartót. Vajon tényleg tovább megtartja így a mell a formáját?

Dr. Seth Rankin, egy londoni magánklinika orvosa szerint a mellek megereszkedése több mindentől függ. Ilyenek pl. a nagymértékű fogyás, a szoptatás, a dohányzás, és természetesen a genetika is nagyban befolyásolja, hogy kinek mikor és milyen mértékben ereszkedik meg a melle. A kötőszövetek meggyengülése elkerülhetetlen, idővel elvesztik a rugalmasságukat, a kérdés csak az, hogy mikor.

Feszesebb lesz a mellünk, ha melltartóban alszunk?

Mivel a megereszkedést a mell tömegének lefelé irányuló húzó ereje okozza, azok a nők, akiknek nagyobb a mellük, hamarabb tapasztalják a gravitáció erejét, mint a kisebb mérettel megáldottak. A melltartó lényege, hogy a melleket alulról megtámassza, így, amikor fekszünk, nyilvánvalóan ezt a funkcióját nem kell ellátnia. Éppen ezért a melltartó éjszakai viselése nem képes befolyásolni a mellek megereszkedését.

A nem megfelelő egészségügyi kockázatot is jelenthet

A nők többsége nem a megfelelő méretű melltartót hordja, aminek komoly egészségügyi következményei is lehetnek. Ha jó méretű melltartót viselsz, akkor sem a hátadba, sem a válladba nem vágnak be a pántok, és főleg nem buggyannak ki egyetlen irányban sem a melleid. A túl szűk melltartók nemcsak kényelmetlenek, hanem gátolhatják a véráramlást, és hosszú távon a szöveteket is károsíthatják. Ha egy ilyen melltartó még éjszaka is rajtad van, azzal többet árthatsz magadnak, mint gondolnád.

Ha túl kicsi a melltartó, akkor a mell környékén, a hónalj körül elhelyezkedő nyirokcsomókat is megnyomhatja és korlátozhatja a nyirok áramlását. Dr. Seth Rankin szerint ez azért veszélyes, mert a nyiroknedvekkel együtt a mérgező anyagok sem tudnak kiürülni a szervezetedből, ami súlyosabb esetben gyulladáshoz, ödéma kialakulásához is vezethet. Vagyis a legjobb, ha a melltartót meghagyod nappali viseletnek, és időt és energiát szánsz arra, hogy megtaláld a számodra megfelelő körméretű, kosarú és jó alátámasztással rendelkező darabokat.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via Independent

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!