Ne egyél fahéjat merőkanállal!

A közösségi oldalak korában a legtöbben kaptunk már felkérést különböző internetes kihívásokra. A videóban szereplő hölgy valószínűleg nem vállal többet!

"Önts magadra egy vödör hideg vizet, tölts fel gyerekkori képeket, békaugrásban menj a boltba..." - a közösségi oldalakon terjedő kihívásokba sokan beszállnak. Pár éve az Egyesült Államokban terjedt a 'fahéjkihívás' (Cinnamon Challenge): a kifejezetten gonosz játék lényege az volt, hogy kanállal együnk őrölt fahéjat. Az amúgy kellemes aromájú, de lenyelve csípős, fojtó, por állagú fűszer nagy mennyiségben nem is veszélytelen. A kihívás minden bizonnyal legnagyobb vesztese, és egyben leghíresebb résztvevője a videóban látható hölgy.

A neve egyébként GloZell, és 2008 óta saját YouTube-csatornáján osztja meg interjúit, saját komédiáit, és úgy általában véleményét a világról.

A videó elején elmondja, hogy a rajongói lépten-nyomon azt kérdik tőle, hogy miért nem tudta még le a 'fahéjkihívást'. Mint mondja, egyáltalán nem akart benne részt venni, hiszen "mi a kihívás a fahéjban", hiszen ezt tesszük a sütinkbe és "mindenféle italokba". A nagy nyomásnak engedve azonban mégiscsak bevállalja - ami ezután jön, azt érdemes megfigyelni 1:03-tól. A következő két percben láthatjuk, hogy mi történik azzal, aki nem kis adag őrölt fahéjat gyömöszöl a szájába. Kicsit ijesztő, de egyben mulatságos, hogy egy felnőtt embernek ennyire nincs esze, és ennyire nem ismeri ennek az alapfűszernek a tulajdonságait. Mi azért nagyon reméljük, hogy nektek eszetekbe sem jutna megpróbálni!

Ez is érdekelhet!

A medve, aki hazatolt egy egész konténert vacsira!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?