Az ok, ami miatt mindig mosd ki az új ruhádat

Miután megvettél egy új ruhát, te is azonnal szeretnéd megmutatni másoknak, ezért mosás nélkül felveszed? Eláruljuk, miért ne tedd!

Egy-egy újonnan megvásárolt ruhadarab nagy örömet tud okozni, és általában azonnal fel szeretnénk venni, hogy megmutassuk magunkat benne. Pedig ennek lehet pár buktatója és veszélye, így jobb, ha először a mosógépnek mutatjuk be az új szerzeményt.

Az ok, ami miatt mosd ki az új ruhádat

Az új ruha veszélyei

Egy ruha előállítása szabástól kezdve az üzletbe érkezésig nagyon sok kézen megy át, ami rengeteg szennyeződéssel jár.

Számtalan kórokozó lehet benne, esetleg vegyszerek, tisztitószerek, amelyek irritálhatják a bőrt.

Különösen annak kell erre nagyon odafigyelni, akinek érzékeny a bőre, hiszen ezek a különböző vegyszerek és kórokozók bőrirritációt is okozhatnak. Főleg a festékanyagok veszélyesek, hiszen ezek a szintetikus anyagokból már pár perc viselés után kioldódhatnak, komoly problémákat okozva.

Ezen kívül azt sem szabad elfelejteni, hogy mire hozzánk kerül egy ruha, lehetséges, hogy már rengetegen felpróbálták. A legjobb tehát, ha gyorsan bedobjuk a mosógépbe, és azonnal kiteregetjük, így akár már másnap felvehetjük az új szerzeményt.

Forrásunk volt.


Még több cikk a mosásról:

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?