Turbózd fel a napkezdést!

Tedd próbára a kreativitásod, és spórolj meg egy valag pénzt: készíts házi turmixokat, hogy könnyedén megbirkózz a tavaszi fáradtsággal.

Azt mondja az ismerősöm, hogy milyen jó, hogy én nem ezt az egészséges vonalat lovagolom meg a blogommal, hanem „normális” ételeket találni nálam, ő ezért szereti. Erre most mi van? Itt ékeskedik két smoothie-recept, amely ennek totálisan ellentmond.

A zöld lé láttán már egyből villog az ember szeme előtt az „egészséges” címke, mert aminek ilyen színe van, az csak az lehet. Tudom még ezt is fokozni: amellett, hogy a megérzésünk nem csal, még GLUTÉNMENTES, sőt, egyenesen NYERS VEGÁN is!

Kivis smoothie recept - Kattints!

Nem, eszem ágában sincs a többiek után evezni, és mától fogva tolni a „mindenmentes" kontentet, egész egyszerűen csak ezt hozza ki belőlem a tavasz. Nagyon vágyom már a gyümölcsökre, de nem fogom megvenni áprilisban az epret (ennyire azért még nem nagy a baj), maradnak inkább a déligyümölcsök. Fogalmam sincs, mikor ettem utoljára kiwit. A halvány emlékem csak az, hogy kanállal, ügyetlenül pucolgattuk, de ez irtó régen volt. De miért nem eszem én kiwit? Ezt sem tudom megmondani, úgyhogy most vettem egy kilóval.

Kivis smoothie recept - Kattints!

Állítólag a lébárazás lesz az új őrület, és úgy tűnik, erről mások is értesültek, úgyhogy egymás után nyílnak a hidegen préselt gyümölcslevezők. Szerintem ez egy szuper dolog, de emellett a legtöbb túlárazott is. Pontosabban mondva: ez nem az a műfaj, amit olcsón ki lehet hozni úgy, hogy a vevőnek megérje minden reggel ott kezdeni, és az előadó is keressen rajta, hacsak nem tudja óriási mennyiségben csinálni, de egyelőre még senki nem tart ott.

Addig néhanapján az ember megcsinálhatja magának otthon is, ami nyilván macerásabb, mint besétálni egy üzletbe és leemelni a palackozott italt, tekerni egyet a kupakon és inni, de csak egy fokkal bonyolultabb, komolyan.

Mangós-zöld teás smoothie recept - Kattints!

Nem kell hozzá semmilyen különleges kütyü és hiper-szuper berendezés. Nekem egy öreg botmixerem van, ami ugyan kicsit hangosan muzsikál, de korát meghazudtolva visz mindent tisztességgel. Nem gyümölcsprésezek és nem turmixgépezek, csak mindent felaprítok, hozzáöntöm a folyadékot (ha szükséges), aztán adok neki, és kész is. Az édesítést megoldhatjuk egy érett banánnal vagy egy-két kanál mézzel, cukrot nem is kell hozzáadni. Ezzel mondjuk pont a dolog lényegét ölnénk meg.

A maradékból csinálj jégkrémet!

Ha túlzásba vitted a turmixolást, és maradt egy adag gyümölcsleved? Semmi gond, töltsd jégkrémformába és fagyaszd le, aztán ha egy kis hűsítőre vágysz, akkor kapd elő a mélyhűtőből!

És végül az egyik legfontosabb érv a házi préselés mellett, hogy új kombinációkat próbálhatunk ki! Nekem a sokat emlegetett zöld lötty nagyon bejött, ebben a kiwi mellett uborka és spenót is volt. Bizony, ne csak gyümölcsökben gondolkozzunk, jöhet a zöldség is!

Zene turmixoláshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!