Tündéri zselébonbon Japánból, amely egy mesét mesél el

Megint egy szépség Japánból - átlátszó zselés vörösbabpaszta-bonbonok, melyek egy kedves történetet rejtenek.

A Japán esztétikum és szépérzék nem olyan témakör, ami jelentős vitaalap lenne - ami szép,a z szép. Ezúttal egy olyan bonbont alkottak, amelynek minden darabkája egy-egy történetet mesél el. A Fly Me to the Moon desszertje egy kis kék madarat rejt magában, aki szeletről szeletre terjeszti ki szárnyait és reppen tova, a Hold váltakozásával párhuzamosan.

A bonbon felső és alsó rétege zselés vörösbabpasztából készül (ami a japánok kedvelt édesség-alapanyaga). A felső zseléréteg tetején áfonya, dió és mazsola díszíti a bonbont, az átlátszó rész pezsgőzselatin, a Hold és a madár pedig citromízű vörösbabpaszta.

A finomság egyik oldalán a madár még összecsukott szárnyakkal látható, a Hold itt egyelőre sarló alakban jelenik meg, a túlsó oldalon pedig már széttárt szárnyakkal repül az apró madár a Telihold felé.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Az új sztár - hallottál már a kocka alakú croissant-ról?

via

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

A legfinomabb hókifli

Ezeket a hókifliket a mandula és a mogyoró teszik igazán karakteressé. Sokáig eláll, ezért jóval karácsony előtt elkészíthető. Szeretettel ajánlom a tortaváltozatát is!