Túl sok a zsír a receptedben? Mától ez megváltozik!

Egy újabb funkcióval erősítjük egyes receptjeink energia- és tápanyagtartalmának hitelességét. Mától külön tölthető fel a bő zsírban sütéshez használt zsiradék!

A NoSalty Egészség és Fogyókúra rovataiban dietetikus- és edzőszakértők írásaival segítjük olvasóink egészségtudatos táplálkozását, életmódját.

A cikkeink mellett szolgáltatásainkkal is segítjük látogatóink egészséges döntéseit: receptjeinknél a „kalória-" ill. a „tápanyag"-fülre" kattintva elérhető azok energia- és tápanyagtartalma az egész receptre ill. egy adagjára vonatkoztatva. A „tápanyagfülön" részletesen megismerhetitek az étel fehérje-, zsír-, szénhidrát-, cukor-, koleszterin-, vitamin- és ásványianyag-tartalmát.

Újdonság a receptfeltöltésben - a sütőzsiradék!

Annak érdekében, hogy receptjeink energia- és tápanyagtartalma még hitelesebb legyen, a mai naptól a recept beküldésénél külön funkcióként elérhető a "Sütőzsiradék" megadása új recept feltöltése során.

A Sütőzsiradéknak azoknál a recepteknél van jelentősége, amelyeknél bő zsírban sütjük az ételeket: rántott, bundázott húsok, zöldségek, hal, húspogácsa, fasírozott, fánk, lángos, konfitált ételek stb.

Ezeknél az ételtípusoknál az étel készítéséhez sok zsiradékot használunk fel, amelyet azonban nem fogyasztunk el, hiszen csak kisütjük benne a rántott húst vagy a lángost, majd félretesszük. Ugyanakkor nem is lehet egy az egyben figyelmen kívül hagyni a zsiradékot, hiszen a bő zsírban sült ételek a kevés zsiradékban sült ételekhez viszonyítva nagyobb mennyiségű zsírt szívnak magukba a sütés során.

Ezt a problémát rendezi az új Sütőzsiradék funkció a receptfeltöltésnél. Az itt megadott zsiradékmennyiség (pl. fél liter olaj a hús sütéséhez vagy egy kg zsír a konfitáláshoz) nem egy az egyben, hanem csak részben kerül a kész étel energia- és zsírtartalmába beszámításra.

Olvastad már?

Te hallottál már a "clean eatingről"?

Hogy adhatom meg a sütőzsiradékot?

A recept beküldése során a 2. pontban adhatjátok meg a sütőzsiradék mennyiségét, a Sütőzsiradék funkciónál, a + új sütőzsiradék hozzáadása gombra kattintva (ld. ábra).

A recept beküldése során a + új sütőzsiradék hozzáadása gombra kattints!

Értelemszerűen ugyanezt a zsiradékmennyiséget a recept többi hozzávalója között már nem szükséges még egyszer feltüntetni.

A receptek oldalán a sütőzsiradékot az alábbi módon fogjátok megtalálni:

Használjátok új funkciónkat egészséggel!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!