Ha így készíted a tojást, azzal növelheted a rák kialakulásának kockázatát

A tojás sokféleképp elkészíthető, népszerű étel. Van aki főzve, van aki inkább sütve szereti reggelire fogyasztani, és a benne rejlő vitaminok és ásványi anyagok miatt is célszerű is. Van azonban egy elkészítése módja, ami a rák kialakulásának esélyét növeli.

A tojás egészségmegőrző hatása vitathatlan. Remek fehérjeforrás rengeteg vitaminnal és ásványianyaggal, ráadául nehéz ráunni, hiszen sokféleképp elkészíthető alapanyag. Egy új kutatás szerint viszont van egy olyan elkészítési módja a tojásnak, amely megnövelheti a rák kialakulásának kockázatát.

A tojás változatosan elkészíthető alapanyag

Angel Luk kanadai dietetikus felhívja a figyelmet arra, hogy a megégetett tükörtojás fogyasztása veszélyes lehet az egészségre. Na nem a teljesen feketévé égett tojásra kell gondolni, épp elég, ha már egy kicsit el kezd megbarnulni, ugyanis ez már a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát növelheti.

A tartósan 180 fok feletti hőmérséklet olyan vegyi anyagot (oxiszterol) szabadít fel a tojásban, ami rendkívül káros.

A szervezetben gyulladásokat és az artériák megvastagodását idézi elő. Akármennyire is jóízű egy barnára karamellizált tükörtojás, inkább készítsünk alacsonyabb hőfokon omletett vagy rántottát, de a tükörtojás is elkészíthető ily módon egy kis türelemmel.

Forrásunk volt.


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is lesd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...