Ha feltörekvő szakács vagy, vagy csak imádod posztolni, hogy éppen hol és mit eszel, akkor figyu, mutatunk pár tippet, amivel garantált a sikered, és minimum a 100 like!
Mutatunk néhány tippet, hogy a Nosalty bloggerei hogy készítik a legjobb kajafotóikat!
1. FÉNY
Jegyezd meg: a megvilágítás mindennek a kulcsa. Próbáld meg minél természetesebb körülmények között fotózni a kaját, például mondjuk közvetlenül az ablakban, vagy ahova szépen besüt a nap. De akár kiviheted a tányért a természetbe is, de figyelj, mert az erős napsütésben kitud égni a kép.A sárgás lámpás képeknél nincs is rosszabb!
Egy pohár smoothie nem néz ki jól felülről, ahogy egy tál leves sem néz ki jól szemből. Így érdemes minden ételnek a sajátosságaihoz alakítanod azt, hogy milyen szögből fotózod.
A neutrális háttér a legtöbbször tuti nyerő választás, mert akkor minden a kajára összpontosul. Nincs, ami elvonja a figyelmet róla. De jó lehet egy sima faasztal, egy szép papíralátét, de akár a konyharuhát is használhatod háttérnek.
Nincs semmi trükk abban, hogy szépen tálalj meg egy ételt. Simán csak tedd fel a szükséges alapanyagokat, de egy dolgot ne feledj: a kevesebb néha több. Kisebb adag lehet jobban hat, mint egy jóóóól megpakolt tányér.
6. FILTER, MEG MINDEN, AMI BELEFÉRFelejtsd el a photoshopot, a különböző mobiláruházakban már számtalan app van fotószerkesztésre, amivel csínosíthatod a képeidet. De itt sem érdemes túlzásokba esni, mert ugye a kaja a lényeg, nem a filter, amit ráteszel.
5. DEKORÁCIÓEgy fotó kedvéért bármit bevonhatsz a képbe. De tényleg bármit. A konyharuhától kezdve egy késén át akár még totál oda nem illő dolgokat is. Legyen ropogós, színes, keltsen jó hatást.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...