r
Nosalty Logó

Nagyon csokis-karamellás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Nagyon csokis-karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Összesen 829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Összesen 8292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    433.7 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14987.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2745 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1154 mg
  • Foszfor
    3752 mg
  • Nátrium
    7010 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1043.3 g
  • Cukor
    766 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2641 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 8292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Beleszitáljuk a lisztet a kakaót és a sót, majd jól kikeverjük. Nagyon sűrű masszát fogunk kapni.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  3. 15 percig sütjük, majd kivesszük - akkor is ha még kicsit nyersnek tűnik. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön.

A karamell réteghez

  1. Közben elkészítjük a karamellt. A porcukrot egy lábosba tesszük, és óvatosan kevergetve, kis lángon karamellizáljuk. Hozzáöntjük a felmelegített sűrített tejet, és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kávét.
  2. Belekeverjük a vajat, és 1-2 percig főzzük. Mehet bele a mogyoró. Elzárjuk a gázt, és hűlni hagyjuk kicsit.
  3. Ráöntjük a tésztára, és visszatesszük a sütőbe. 15-20 percig sütjük. A széle csicsit bugyogni fog, de akkor jó, ha a közepe kicsit elkezd szilárdulni, és olyan, mintha vékony hártya képződne rajta.
  4. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd ha már langyos, hűtőbe tesszük 1 órára.

A csokiréteghez

  1. A csokit és a vajat gőz felett összeolvasztjuk.
  2. Kivesszük a hűtőből a sütit, és a ráöntjük a csokit. Rászórjuk a sót, és visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára.
  3. Forró késsel vágjuk fel fogyasztás előtt, és ha megettük belőle a fejenkét két kis szeletet, amit maximum bírunk belőle, tegyük vissza a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8756
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 28.

Ajánló

Sűrített tejből használhatunk dobozos vagy tubusos verziót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valószínűleg az egyik legkalóriadúsabb süti, amit valaha csinálta, de egyszer-egyszer belefér. Bolti csoki helyett tökéletes!

Hozzávalók

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?