Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trükközik a Lidl? A boltlánc reagált a vádakra

Különböző egységáron adja ugyanazt az terméket a Lidl. Trükközésről van szó? Reagált a boltlánc a vádakra.

A Napi.hu szúrta ki, hogy a Lidlben két kiszerelésben is árulnak narancslevet, de ha a literenkénti egységárat nézzük, akkor a nagyobb kiszerelés olcsóbb, mint a kisebb változat. A szokásos kínálatban szereplő, 500 forintba kerülő literes palack a megszokott helyen van a bolton belül, de a 1,25 literes – 549 forintba kerülő, tehát literre vetítve 440 forintért árult - termék teljesen máshol található. A lap azt írja, lehet, hogy teljesen véletlenül vannak egymástól messze a gyümölcslevek, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy tavaly is előfordult már hasonló eset az áruházláncnál.

A Lidl szerint szó sincs trükközésről, pusztán az a helyzet, hogy áruházlánc rendszeresen akciózza le egyes termékek nagyobb kiszereléséit. Ezek a nagyobb kiszerelésű termékek pedig üzletpolitikai okokból az áruházakban máshol találhatóak, mint az alaptermékek. A narancslén kívül ez igaz például az egyik sonkafajtára és több más termékre.

Az eset tanulsága az, hogy mindig érdemes figyelni az egységárat, mert előfordulhat, hogy a nagyobb kiszerelésű termék jobb vétel, mint a kisebb.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mikk
Mikk Wed, 2019-07-10 09:10

Aki nem figyel az így jár! Mindenhol, nem csak a Lidl-ben kapja olcsóbban a többet. Soha nem a kiírt árat kell nézni, hanem a kg - l árát.

laszlolencse84
laszlolencse84 Wed, 2019-07-03 16:49

A világ összes diszkont üzletében olcsóbb a nagyobb kiszerelés. Gondolom mindenkinek ismerős a "Kettőt fizet, hármat vihet" tábla. Nem értem hogy miért
van ezen fennakadva egy gasztronómiával foglakozó portál újságírója!
Ami a szanaszétszórt termékeket illeti, azért már én is szóltam néhányszor, pl. miért van három helyen a sör, amik egyébként még csak nem is akciósak és még sorolhatnám, a válasz rendszerint a helyhiány volt.
Persze tudjuk hogy az oka inkább az hogy a vásárló kóboroljon minnél többet az üzletben.

istvanbene66
istvanbene66 Wed, 2019-07-03 16:36

A Lidl (Schwarz) mindennel trükközik! Ha azt reklámozza "ma csak ennyi" arról lehet tudni, hogy sosem volt még ennyire drága. Ott a 1/2 kiló ma már 40 deka, a 2 liter 1,75, a fél liter csak 4 dl, a szokásos 10 deka csak 8 deka, de lehet, hogy csak 7 deka.) A megvett (tavalyi) fehér répa biztosan használhatatlan, belül teljesen barna színű, kiszáradt, ehetetlen valami. A 800 forintos "akciós" spárga úgy, ahogy vettem kidobásra került, feleségem szerint már használhatatlan volt. Gyakran találni a hűtőpultokban lejárt szavatosságú terméket, úgy tűnik nincs aki ellenőrizze ezeket. Az üzletekben a vevőknek rendszeresen kerülgetnie kell a trepniket, konténereket, csomagoló anyagot folyamatosan tologáló személyzetet, gyakran a feltöltőtől nem lehet hozzáférni percekig az áruhoz. A fejetlenség maximális, pláne ünnepek illetve hétvégék előtt. Olyat, hogy a polcok között napközben tologáljanak árut, vagy napközben töltsék fel a polcokat, még egyetlen nyugati supermarketben sem láttam.
Ennyit a trükközésről, gondolom más üzletekben is ez megy.

Mikk
Mikk Wed, 2019-07-10 09:11

Hehe
"Ott a 1/2 kiló ma már 40 deka, a 2 liter 1,75, a fél liter csak 4 dl, a szokásos 10 deka csak 8 deka, de lehet, hogy csak 7 deka.)" - nem tűnt fel, hogy mindenhol így "nem emeltek árat"?
A megvett (tavalyi) fehér répa biztosan használhatatlan, belül teljesen barna színű, kiszáradt, ehetetlen valami. - tavalyi? Miért tartogatod addig? Vagy arra gondolsz, hogy tavalyi árut adtak el? Miért vetted meg? Te magad válogattad.
Az üzletekben a vevőknek rendszeresen kerülgetnie kell a trepniket, konténereket, csomagoló anyagot folyamatosan tologáló személyzetet, gyakran a feltöltőtől nem lehet hozzáférni percekig az áruhoz. - ha meg elfogy a polcról és nem tölti újra az lenne a bajod. Illetve a kulturált polgártársaid a csomagolóanyagot ott szórnák szét ahol tudják, az lenne a bajod, hogy térdig gázolsz benne. Ha a feltöltőnek szólsz arrébb áll. Járok nyugaton én is és találkoztam árufeltöltővel nap közben is. Lehet valami elit helyen jártál kint?

laszlolencse84
laszlolencse84 Wed, 2019-07-03 16:48

A zacskókban lévő mennyiségek fel vannak tüntetve a zacskókon. Meg kell nézni mielőtt bedobja az ember a kocsiba. Fonnyadt zöldséggel, gyümölcsel én még nem találkoztam Lidl-ben, de azt is meg lehet nézni, sőt ellentétben a piacokkal meg lehet tapogatni és vissza is lehet tenni.
Ha fonnyadt, felhasználhatatlan árút vásárolt egy önkiszolgáló üzletben, az ne legyen már az üzlet hibája, uram!