Csirkés leveskockával főzött a Michelin-csillagos séf, lehullott a lepel

“Nem kell tudniuk a vendégeknek” - közölte az üzletvezetővel Karunesh Kannah séf, aki David Beckhamnek, Charlize Theronnak is főzött már ínycsiklandó fogásokat.  

Csirkehúsos leveskockákat használt a Michelin-csillagos séf a vegetáriánus és vegán ételekhez anélkül, hogy erről a vendégeket tájékoztatta volna.

Amikor már hat beosztottja is jelezte az ellenérzéseit és aggályait ezzel kapcsolatban, egyszerűen elhárította őket azzal, hogy a vendégeknek nem kell tudniuk róla, mit tartalmaz a vacsorájuk.

Ezt láttad már?

Király Linda gyomrának 4/5-ét kivették, címlapra került az egyre karcsúbb énekesnő

Mr. Kannah, a Tamarind nevű indiai étteremlánc séfje elismerte, hogy húsleveskockát használt az éttermeiben. Az egész történet egy munkahelyi megbeszélésen robbant ki, amit az egyik menedzserasszisztens hívott össze, hogy jelezze a problémát, és ami után el is veszítette a munkáját. A Tamarind igazgatója megvédte a séfjét és kijelentette, hogy az érintett dolgozónak távoznia kell a csapatból.

Közben Mr. Khanna elismerte, hogy csirkehúsos leveskockákat használt az ételekhez.

Mafis Ali menedzserasszisztens a sous chef-fel is megosztotta, hogy csirkehúsos leveskockákat használnak a konyhán a vega ételekhez, kérte, hogy közöljék a pincérekkel, de a kérést elutasították. Ezután a senior chef-ekhez fordult, és számos visszautasítás után végre 2018 júniusában a személyzet hat tagja megbeszélést kezdeményezett a séffel.

Mr Khanna, aki többek között a Four Seasons konyháján tanulta a szakmát, mindezek után is kiállt amellett, hogy nem közli az étterem vendégeivel a továbbiakban sem, csirkehúsos kockákat tartalmaznak a vegetáriánus és vegán fogások.

A menedzserasszisztenst ugyan elbocsátották, de kártérítésként a munkaügyi bíróság egy hónapnyi munkabért ítélt meg neki, a jogi eljárások pedig folytatódnak.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?