Ezekkel a trükkökkel sokkal tovább marad életben a vágott virág

Ha szeretnéd, hogy sokáig szépek maradjanak a vázában a virágaid, akkor vesd be ezeket az egyszerű, de nagyszerű trükköket!

A virág mindig feldobja egy helyiség hangulatát, teljesen mindegy, hogy cserepes vagy vágott virágról beszélünk. Sokan az utóbbit választják az asztalra, ami sajnos gyakran nem sokáig bírja a gyűrődést. Szerencsére van pár módszer, amivel meghosszíthatod az élettartalmukat.

Ekkor szedd le!

Ha a saját kertedből szerzed be a virágot, akkor érdemes arra odafigyelned, mikor szeded le a növényt. Ha teheted, akkor reggelre időzítsd a metszést, majd azonnal tedd vízbe a növényeket, nehogy a levegőn a végeik kiszáradjanak.

Ezekkel a trükkel sokkal tovább marad életben a vágott virág

Metszd le!

Ha boltban vásároltad a virágokat, akkor is vágd meg őket, mielőtt vízbe teszed. A virágok végét egyébként is érdemes körülbelül kétnaponta visszametszeni egy kicsit, mivel így a száruk felfrissül, és könnyebben veszik fel a vizet.

Válogasd meg a vázát!

Nem mindegy, milyen vázába teszed a virágjaidat. Ha teheted, akkor válassz minél nagyobb szájú darabot, hiszen akkor nem szorulnak össze a szálak, és nem fognak hamar elhervadni, mivel van elég helyük.

Nem mindegy a hőmérséklet

Érdemes minél hidegebb vízbe tenni a virágokat, hiszen a langyos vízben hamar elveszítik frissességüket. Érdemes naponta egyszer lecserélni a folyadékot alattuk, hogy sokáig györűek maradjanak.

Érdemes naponta lecserélni a vizet

Lekonyult szálak

Pár nap után előfordulhat, hogy néhány szál virág lekókad. Ezeket érdemes azonnal eltávolítani, hiszen a jelenlétük miatt a többi növény is hamarabb kókadásnak indulhat.


Még több virág:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.