Ezekkel a trükkökkel sokkal tovább marad életben a vágott virág

Ha szeretnéd, hogy sokáig szépek maradjanak a vázában a virágaid, akkor vesd be ezeket az egyszerű, de nagyszerű trükköket!

A virág mindig feldobja egy helyiség hangulatát, teljesen mindegy, hogy cserepes vagy vágott virágról beszélünk. Sokan az utóbbit választják az asztalra, ami sajnos gyakran nem sokáig bírja a gyűrődést. Szerencsére van pár módszer, amivel meghosszíthatod az élettartalmukat.

Ekkor szedd le!

Ha a saját kertedből szerzed be a virágot, akkor érdemes arra odafigyelned, mikor szeded le a növényt. Ha teheted, akkor reggelre időzítsd a metszést, majd azonnal tedd vízbe a növényeket, nehogy a levegőn a végeik kiszáradjanak.

Ezekkel a trükkel sokkal tovább marad életben a vágott virág

Metszd le!

Ha boltban vásároltad a virágokat, akkor is vágd meg őket, mielőtt vízbe teszed. A virágok végét egyébként is érdemes körülbelül kétnaponta visszametszeni egy kicsit, mivel így a száruk felfrissül, és könnyebben veszik fel a vizet.

Válogasd meg a vázát!

Nem mindegy, milyen vázába teszed a virágjaidat. Ha teheted, akkor válassz minél nagyobb szájú darabot, hiszen akkor nem szorulnak össze a szálak, és nem fognak hamar elhervadni, mivel van elég helyük.

Nem mindegy a hőmérséklet

Érdemes minél hidegebb vízbe tenni a virágokat, hiszen a langyos vízben hamar elveszítik frissességüket. Érdemes naponta egyszer lecserélni a folyadékot alattuk, hogy sokáig györűek maradjanak.

Érdemes naponta lecserélni a vizet

Lekonyult szálak

Pár nap után előfordulhat, hogy néhány szál virág lekókad. Ezeket érdemes azonnal eltávolítani, hiszen a jelenlétük miatt a többi növény is hamarabb kókadásnak indulhat.


Még több virág:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...