Gyors csirkemelles vacsoraötlet, ami egyenesen Toszkánából érkezett – Nézd meg új TikTok-videónkat

Ha kínoz az éhség, és gyorsan szeretnél finomat, akkor megtaláltuk a tökéletes receptet számodra, mely szaftos és különleges. A Nosalty TikTok-videójában Lilla ezúttal egy igazán mesés toszkán csirkemelles fogást készített.

A csirkemelles recepteket alapvetően mindenki szereti, hiszen gyorsan megvannak, és nagyon finomak. Az egyetlen hiba, ami könnyedén előfordulhat, hogy a csirkemell kiszárad, ha nem megfelelően sütjük. Szerencsére ez a hiba igazán könnyedén kikerülhető, például egy kis tejszínnel.

A toszkán csirkemell a tejszínen kívül még jó néhány alapanyagot tartalmaz, melyek nemcsak az étel ízét fokozzák, de rengeteg tápanyaggal is gazdagodhatunk általuk. Többek között tartalmaz gombát, mely remekül jöhet a hidegebb hónapokban, hiszen erősíti az immunrendszert, de kerül bele paradicsom és spenót is, melyek szintén hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, arról nem is beszélve, hogy ez a szentháromság remek harmóniát alkot.

A recept másik jó tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan elkészül, és nincs nagy macera vele, hiszen egy serpenyőt használunk el, és csak a zöldségeket kell felvágnunk, utána szinte magát készíti el.

Hozzávalók a fűszerkeverékhez:

só ízlés szerint, 1 teáskanál bors, 2 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál bazsalikom, 2 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:

Első lépésként összekeverjük a fűszereket egy tálban, majd megforgatjuk benne a csirkemelleket, végül lelolcsoljuk őket az olívaolajjal.

@nosalty.hu Mi lesz a vasárnapi ebéd? #tiktokhungary #nosalty #cooking #tuscanchicken ♬ eredeti hang - Nosalty

Hozzávalók a csirkéhez:

450 g csirkemellfilé, 200 ml főzőtejszín, 100 g parmezán sajt, 200 g gomba, 10 db koktélparadicsom, 150 g bébispenót, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 3 teáskanál olívaolaj, 1 nagy db vöröshagyma

Elkészítés:

Az előre bepácolt csirkemelleket kevés olajon lepirítjuk, majd félretesszük őket egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst pirítottuk, az apróra vágott vöröshagymát is lepirítjuk.

A felszeletelt gombát ráöntjük, és miután összeszottyadt, rátesszük a spenótot és a paradicsomot is. Összeforgatjuk, és körülbelül 7 percig főzzük. Ráöntjük a tejszínt, és rászórjuk a lereszelt parmezánt, visszahelyezzük a csirkemelleket, és rottyantunk rajta egyet. Rizzsel tálaljuk.

Ha jót akarunk magunknak, akkor egy kis rizst is teszünk mellé, melynek köszönhetően a szaft egy cseppje sem megy kárba!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek