Tölts fel egy fotót és nyerj!

Vegyél részt a 444.hu Szelfibajnokságán, fotózd le magad, és zsebeld be az értékes nyereményeket! A NoSalty különdíját, a piros KitchenAid-et a legjobb főzős szelfi nyeri!

Az Oxford University a tavalyi év angol szavának a 'selfie'-t választotta, de hogy mit is takar ez a kifejezés? A selfie jelentése: önmagunk megörökítése jellemzően okostelefonnal, esetleg webkamera segítségével, majd ennek a képnek a megosztása valamilyen közösségi felületen. Eredete állítólag egy 2002-es ausztrál fórumbejegyzéshez köthető, ugyanakkor csak 2013-ban lett igazán trendi - számokra lefordítva a divatot: használata 17.000 százalékkal nőtt egy év leforgása alatt.

Szép teljesítmény, nem is csoda, hogy megérkezett az Első Nemzeti Szelfiebajnokság, amelyet a 444.hu szerkesztősége álmodott meg. A verseny menete pofonegyszerű: nem kell mást tenni, mint saját magunkról készíteni egy képet, majd feltölteni egy erre a célra létrehozott Facebook-alkalmazásba, és várni a szavazatokat.

De mi a jó selfie titka? Itt egy kis segítség a fiúktól:

  • Enyhén szemmagasság fölé emelt készülék.

  • A fény sréhen 10 óra vagy 2 óra irányából érkezik.

  • Finoman nyitott ajkak.

  • Mélyen a lencsébe fúrt tekintet.

  • Kinyújtott, rezzenéstelen, biztos kéz.

  • Majd, ahogy Isten életet lehelt Ádámba, úgy érinti a szabadon hagyott mutatóujj az elsütő gombot.

Ez az önmegosztó mozgalom az utóbbi időben annyira elburjánzott, hogy nem is lehet mindegyik fotót egy kalap alá venni - itt már külön kategóriák vannak, kérem szépen!

A klasszikus duckface selfie-től kezdve...

...a raj selfie-n át...

...egészen a techno selfie-ig

Aki igazán profi szelfizővé szeretne válni, annak itt van egy kis segítség: a szelfiiskola.

De ami nektek a legfontosabb lehet, és amibe mi is beszálltunk, az a kajás/főző/konyhai szelfi - a lényeg, hogy önnön arcképünk mellett hagyjunk helyet valamilyen ételhez köthető tevékenységnek, tárgynak, eszköznek.

És hogy a NoSalty által támogatott kategóriában mit nyerhettek? Hát ezt:

Pontosabban nem ezt, mert ez az enyém, de egy ugyanilyen KitchenAid Artisan almapiros robotgépre tehettek szert!

Egy másik, a Csajok és Pasik által támogatott kategóriában is lehet nevezni. Itt egy a lényeg: a versenyfotót kedves párunkkal, nagyszülőnkkel, tesónkkal, haverral vagy baráttal készítsük, azaz páros szelfi legyen!

A részletes játékszabályt itt keressétek

A képeket ide tölthetitek fel

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!