Tölts fel egy fotót és nyerj!

Vegyél részt a 444.hu Szelfibajnokságán, fotózd le magad, és zsebeld be az értékes nyereményeket! A NoSalty különdíját, a piros KitchenAid-et a legjobb főzős szelfi nyeri!

Az Oxford University a tavalyi év angol szavának a 'selfie'-t választotta, de hogy mit is takar ez a kifejezés? A selfie jelentése: önmagunk megörökítése jellemzően okostelefonnal, esetleg webkamera segítségével, majd ennek a képnek a megosztása valamilyen közösségi felületen. Eredete állítólag egy 2002-es ausztrál fórumbejegyzéshez köthető, ugyanakkor csak 2013-ban lett igazán trendi - számokra lefordítva a divatot: használata 17.000 százalékkal nőtt egy év leforgása alatt.

Szép teljesítmény, nem is csoda, hogy megérkezett az Első Nemzeti Szelfiebajnokság, amelyet a 444.hu szerkesztősége álmodott meg. A verseny menete pofonegyszerű: nem kell mást tenni, mint saját magunkról készíteni egy képet, majd feltölteni egy erre a célra létrehozott Facebook-alkalmazásba, és várni a szavazatokat.

De mi a jó selfie titka? Itt egy kis segítség a fiúktól:

  • Enyhén szemmagasság fölé emelt készülék.

  • A fény sréhen 10 óra vagy 2 óra irányából érkezik.

  • Finoman nyitott ajkak.

  • Mélyen a lencsébe fúrt tekintet.

  • Kinyújtott, rezzenéstelen, biztos kéz.

  • Majd, ahogy Isten életet lehelt Ádámba, úgy érinti a szabadon hagyott mutatóujj az elsütő gombot.

Ez az önmegosztó mozgalom az utóbbi időben annyira elburjánzott, hogy nem is lehet mindegyik fotót egy kalap alá venni - itt már külön kategóriák vannak, kérem szépen!

A klasszikus duckface selfie-től kezdve...

...a raj selfie-n át...

...egészen a techno selfie-ig

Aki igazán profi szelfizővé szeretne válni, annak itt van egy kis segítség: a szelfiiskola.

De ami nektek a legfontosabb lehet, és amibe mi is beszálltunk, az a kajás/főző/konyhai szelfi - a lényeg, hogy önnön arcképünk mellett hagyjunk helyet valamilyen ételhez köthető tevékenységnek, tárgynak, eszköznek.

És hogy a NoSalty által támogatott kategóriában mit nyerhettek? Hát ezt:

Pontosabban nem ezt, mert ez az enyém, de egy ugyanilyen KitchenAid Artisan almapiros robotgépre tehettek szert!

Egy másik, a Csajok és Pasik által támogatott kategóriában is lehet nevezni. Itt egy a lényeg: a versenyfotót kedves párunkkal, nagyszülőnkkel, tesónkkal, haverral vagy baráttal készítsük, azaz páros szelfi legyen!

A részletes játékszabályt itt keressétek

A képeket ide tölthetitek fel

Címlapról ajánljuk

További cikkek