Tölts fel egy fotót és nyerj!

Vegyél részt a 444.hu Szelfibajnokságán, fotózd le magad, és zsebeld be az értékes nyereményeket! A NoSalty különdíját, a piros KitchenAid-et a legjobb főzős szelfi nyeri!

Az Oxford University a tavalyi év angol szavának a 'selfie'-t választotta, de hogy mit is takar ez a kifejezés? A selfie jelentése: önmagunk megörökítése jellemzően okostelefonnal, esetleg webkamera segítségével, majd ennek a képnek a megosztása valamilyen közösségi felületen. Eredete állítólag egy 2002-es ausztrál fórumbejegyzéshez köthető, ugyanakkor csak 2013-ban lett igazán trendi - számokra lefordítva a divatot: használata 17.000 százalékkal nőtt egy év leforgása alatt.

Szép teljesítmény, nem is csoda, hogy megérkezett az Első Nemzeti Szelfiebajnokság, amelyet a 444.hu szerkesztősége álmodott meg. A verseny menete pofonegyszerű: nem kell mást tenni, mint saját magunkról készíteni egy képet, majd feltölteni egy erre a célra létrehozott Facebook-alkalmazásba, és várni a szavazatokat.

De mi a jó selfie titka? Itt egy kis segítség a fiúktól:

  • Enyhén szemmagasság fölé emelt készülék.

  • A fény sréhen 10 óra vagy 2 óra irányából érkezik.

  • Finoman nyitott ajkak.

  • Mélyen a lencsébe fúrt tekintet.

  • Kinyújtott, rezzenéstelen, biztos kéz.

  • Majd, ahogy Isten életet lehelt Ádámba, úgy érinti a szabadon hagyott mutatóujj az elsütő gombot.

Ez az önmegosztó mozgalom az utóbbi időben annyira elburjánzott, hogy nem is lehet mindegyik fotót egy kalap alá venni - itt már külön kategóriák vannak, kérem szépen!

A klasszikus duckface selfie-től kezdve...

...a raj selfie-n át...

...egészen a techno selfie-ig

Aki igazán profi szelfizővé szeretne válni, annak itt van egy kis segítség: a szelfiiskola.

De ami nektek a legfontosabb lehet, és amibe mi is beszálltunk, az a kajás/főző/konyhai szelfi - a lényeg, hogy önnön arcképünk mellett hagyjunk helyet valamilyen ételhez köthető tevékenységnek, tárgynak, eszköznek.

És hogy a NoSalty által támogatott kategóriában mit nyerhettek? Hát ezt:

Pontosabban nem ezt, mert ez az enyém, de egy ugyanilyen KitchenAid Artisan almapiros robotgépre tehettek szert!

Egy másik, a Csajok és Pasik által támogatott kategóriában is lehet nevezni. Itt egy a lényeg: a versenyfotót kedves párunkkal, nagyszülőnkkel, tesónkkal, haverral vagy baráttal készítsük, azaz páros szelfi legyen!

A részletes játékszabályt itt keressétek

A képeket ide tölthetitek fel

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!